Dita Krenberga kopā ar LSO muzicēs piecās Latvijas pilsētās

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Flautiste Dita Krenberga kopā ar Liepājas Simfonisko orķestri (LSO) un diriģentu Lucu Kēleru, sākot no 18. marta piecas dienas pēc kārtas piecās dažādās Latvijas pilsētās sniegs cikla “Lielo Dzintaru gaidot” koncertus.

Koncerti izskanēs Kuldīgā, Saldū, Ventspilī, Liepājā un Rundālē. To mērķis parādīt klausītājiem, kāda būs Liepājas jaunā koncertzāle „Lielais Dzintars”. Kā Latvijas Radio raidījumā „Pa ceļam ar Klasiku” pavēstīja flautiste Dita Krenberga, viņa kopā ar LSO atskaņos Mocarta Otro flautas koncertu Re mažorā, par ko flautistei ir īpašs prieks.

Es ļoti priecājos, ka šis Re mažora koncerts tagad izskanēs piecās pilsētās, jo, tik bieži jau mēs netiekam pie solo spēlēšanas, tāpēc māksliniekam tas vienmēr ir liels gandarījums,” uzsver Krenberga. 

Māksliniece skaidro, ka spēlēt Mocartu ir liels pagodinājums un izaicinājums vienlaicīgi. 

Mocarta flautas koncerts ir smalka, dzirkstoša, smaidoša, dzīvi apliecinoša mūzika. Un tieši tāpēc Mocarts itin visiem mūziķiem visos laikos bijis ciets rieksts,” norāda Krenberga, tomēr atzīstas – Mocartu allaž spēlējot ar lielu azartu. 

Flautiste stāsta, ka lieliski zina par Mocarta attiecībām ar flautu, un viņam piedēvētais teiciens, ka sliktāk par flautu ir tikai divas flautas, viņai nav svešs. Māksliniecei ir savs paņēmiens, kā ar to tikt galā.  

Kad izskan šī frāze, kas absolūti nav glaimojoša manam instrumentam, es saku, ka man jāspēlē tik labi, lai Mocarts mainītu domas par flautu uz labo pusi, ja viņš sēdētu zālē,” norāda Krenberga.

Pavisam nesen flautiste kopā ar kamerorkestri "Sinfonietta Rīga" un diriģentu Andri Pogu sniedza koncertu „Parīzes šarms”, kurā tika spēlēts sarežģītais Andrē Žolivē Flautas koncerts. Jau maijā mākslinieci gaida nākamais lielais iznāciens koncertā „Burvju flauta”, kur programma tiks balstīta uz franču un amerikāņu mūziku. Līdz tam laikam māksliniecei jāapgūst blokflautas un bass flautas spēle. 

Man vēl ir milzīgs darbs priekšā, bet par to es vispār nedrīkstu domāt līdz 22.martam, kad būs pēdējais koncerts ar Mocarta Re mažora koncertu Rundālē. No 23.marta es sākšu par to domāt,” smej flautiste. 

Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.

Koncertcikls „Lielo Dzintaru gaidot” skanēs:

  • 18. martā plkst. 19 Kuldīgas kultūras centrā,
  • 19. martā plkst. 19 Saldus kultūras centrā,
  • 20. martā plkst. 19 Ventspils t/n „Jūras vārti”,
  • 21. martā plkst. 19 Liepājas Latviešu biedrības namā
  • 22. martā plkst. 17 Rundāles pils Baltajā zālē.
Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti