Debija Latvijas koncertdzīvē – pasaulē leģendāru pianistu duelis

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

9. augustā līdz šim Latvijā nebijušā duelī tiksies divas mūzikas pasaules leģendas – pianisti Daniils Krāmers (Krievija) un Valērijs Grohovskis (Krievija, ASV). Unikālo performanci būs iespējams baudīt festivālā "Summertime – aicina Inese Galante".

Dzintaru koncertzālē Krievijas džeza skatuves virtuozs Daniils Krāmers un ASV dzīvojošais Valērijs Grohovskis sacentīsies meistarībā, improvizējot ar pasaulē zināmāko klasisku – Mocarta, Bēthovena, Šopena, Gēršvina, Elingtona u. c. skaņdarbiem.

Krāmera virtuozo un intelektuāli dziļo spēlēšanas stilu apbrīno visā pasaulē. Pianista solo un koncerti ar pasaulslaveniem orķestriem likuši jūsmot publikai ne tikai Eiropā, bet arī Austrālijā, Ķīnā, Āfrikas un Centrālamerikas valstīs. Iemīļots kopš pirmās viesošanās festivālā 2014. gadā, Krāmers atgriežas, lai Latvijas klausītāji kļūtu par pirmatklājējiem duetam ar viņam līdzvērtīgo džeza meistaru – Valēriju Grohovski.

Publicitātes attēls: Daniils Krāmers

Izsmalcināti savienodams divus pretpolus, – akadēmisko un džeza mūziku – Velērijs Grohovskis publiku vienmēr pārsteidz ar muzikāli negaidītākajiem pavērsieniem. Viņa īpašo spēles manieri visvairāk baudījuši klausītāji ASV, kur paralēli aktīvai koncertdarbībai pianists ir arī profesors Teksasas Universitātē.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti