Daugavpilī brīvdabas sezonu noslēdz ar Stroka 120.jubilejas svinībām

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Lai atzīmētu Daugavpilī dzimušā, dejotāja Oskara Stroka 120.jubileju, Daugavpilī noticis muzikāls pasākums. Ar šo koncertu tad arī ir noslēgusies brīvdabas pasākumu sezona Daugavpilī.

Pirmās romances Stroks sacerēja 10 gadu vecumā, bet viņa radošās darbības uzplaukums bija tieši pagājušā gadsimta 1920. un 1930.gadi. Dzīves laikā komponists sacerēja vairāk 300 dažādu žanru darbus, tomēr dziesmas tango ritmā viņam atnesa īpašu popularitāti. Muzikālajā programmā viņa mūziku izpildīja tādi mūziķi kā Rihards Mačanovskis, Olga un Jevģēnijs Salnas, Olga Pīrāgs un citi. „Viņa populārākais tango ir – nepamet, mans pēdējais tango. Manuprāt, daudziem atklājums bija, ka Oskars Stroks rakstīja ne tikai tango mūziku. Viņam ir brīnišķīgi valšu, kas, sekojot līdzi laikam ir stilizēti, piemēroti mūsdienīgiem ritmiem un skan nedaudz savādāk. Man liekas, ka viņam patiktu,” spriež muzikālās programmas autore Tatjana Saratova.

Līdzīgu viedokli izsaka soliste Olga Pīrāgs. „Oskars Stroks ir dzimis Daugavpilī. Tā ir liela cieņas izrādīšana, viņam rīkojot tādu koncertu. Tas ir izdevies. Organizatori ir ļoti pacentušies. Esmu vienkārši pārsteigta, ka šis pasākums ir kā labdarības koncerts, jo cilvēki nāk bez maksas un šeit ir ļoti daudz apmeklētāju,” norāda soliste Olga Pīrāgs.

Muzikālās programmas laikā izpildītās dziesmas tika paspilgtinātas ar dejām un krāsainajiem tērpiem, kas pasākuma apmeklētājiem radīja neaizmirstamas emocijas. Daugavpils Marka Rotko mākslas centra pagalmā visi izvietotie soli bija pilni, daudzi pat stāvēja kājās vai arī koncertu baudīja sēžot uz nogāzes. Lielais apmeklētāju skaits liecina, ka šādi pasākumi pilsētā ir nepieciešami.

To apliecina arī skatītāju teiktais. Piemēram, pasākuma apmeklētāja Irēna saka, ka „šī ir pirmā šāda veida dāvana mūsu pilsētā”.

Tāpēc iedzīvotāji, ka līdzīgs pasākumu cikls - „Muzikālais augusts” – kad brīvdabā notiek dažādi pasākumi, būs arī nākamajā gadā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti