Balva par mūža ieguldījumu mūzikā piešķirta Pitam Andersonam

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

15.martā Latvijas Nacionālajā operā un baletā 20 gadu pēc kārtas notiks mūzikas ierakstu gada balvas "Zelta mikrofons" pasniegšanas svinīgā ceremonija. Katru gadu Latvijas Mūzikas producentu apvienības LaMPA dalībnieki lemj par to, kurš saņems balvu par mūža ieguldījumu Latvijas mūzikas attīstībā, un arī pagājušā gada 2.oktobrī apvienības biedru sapulcē tika lemts, ka šogad "Zelta mikrofonu" par mūža ieguldījumu ir pelnījis saņemt Latvijas rokenrola karalis Pits Andersons.

Kā norāda LaMPA pārstāvji, balvas laureāta vārdu bija plānots izziņot tikai 2.februārī, taču tagad, kad Latvijas mūzikas cienītājus sasniegusi traģiska ziņa par izcilā mūziķa nāvi, balvas organizatori uzskata par savu pienākumu šo savu lēmumu darīt zināmu agrāk.

LaMPA valdes priekšsēdētāja Elita Mīlgrāve saka: "Pits Andersons ir devis nenovērtējamu ieguldījumu Latvijas un visas pasaules mūsdienu rokenrola attīstībā un darījis to nesavtīgi un pašaizliedzīgi, neskatoties uz valdošo režīmu noliegumu pagājušā gadsimta 70. un 80.gados un spītējot grūtībām, kādas pārdzīvoja Latvijas mūzikas vide, mainoties sociālajai iekārtai un mūzikas patērētāju vērtību kritērijiem. Pits vienmēr bija uzticīgs savai mūža mīlestībai - rokenrolam. Par to viņu cienīja un mīlēja viņa kolēģi un pat konkurenti, nemaz nerunājot par klausītājiem tuvu un tālu. Ne jau bez pamata Pitu dēvēja par mūsu rokenrola karali. Šo titulu Pitam piešķīra viņa mūzikas cienītāji, un tas ir augstākais novērtējums, kādu jebkad kāds mūziķis varētu iegūt."

Pits Andersons ir saņēmis arī starptautisku novērtējumu - "Just Plain Folks Music Awards, ASV" balvu par albumu "Brass-A-Billy", kā labāko 2008./2009.gada albumu "rockabilly" kategorijā. 2004.gadā Pita Andersona albums "Sentimental" tika nominēts Mūzikas ierakstu gada balvai. Andersons ir uzstājies neskaitāmos festivālos, priecējot rokenrola fanus visā pasaulē, ierakstījis un izdevis septiņus albumus un vairākus singlus sadarbībā ar Latvijas un ārvalstu mūzikas izdevniecībām.

Latvijas Mūzikas producentu apvienības biedri ar smagu sirdi uztvēra ziņu par izcilā mūziķa aiziešanu, bet paliek ar pārliecību, ka labi darbi ir pelnījuši labu novērtējumu. Lai arī balvu bija plānots pasniegt Pitam Andersonam personīgi, tagad šī balva tiks nodota viņa piederīgajiem.

LaMPA biedri izsaka visdziļāko līdzjūtību piederīgajiem un visiem īsta rokenrola cienītājiem Latvijā: "Pits Andersons un viņa mūzika paliks mūžīgā piemiņā. Viņa vārds ar zelta burtiem ir ierakstīts Latvijas mūzikas vēstures grāmatā, kuru savās sirdīs glabā īsteni Latvijas mūzikas cienītāji. Dziļā cieņā un skumstot kopā ar piederīgajiem, Latvijas Mūzikas producentu apvienība LaMPA."

Kā vēstīts, ziņa par Pita Andersona nāvi medijus sasniedza 20.janvārī. Andersonam jau pirms kāda laika tika atklāts viens no visretāk sastopamajiem vēža paveidiem - liposarkoma, kas ir ļoti agresīva un gandrīz neprognozējama vēža forma.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti