Apbalvos pagājušā gada veiksmīgākos mūzikas ierakstus

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

24.februārī Latvijas Nacionālajā operā 19. reizi notiks mūzikas ierakstu gada balvas "Zelta mikrofons" ceremonija, kurā tiks apbalvoti veiksmīgākie aizvadītā gada mūzikas ieraksti, videoklips, koncertieraksts, noskaidrots gada radiohits un godinātas spilgtas personības par mūža ieguldījumu Latvijas mūzikas attīstībā.

Balvu pasniegšanas ceremoniju papildinās muzikāli priekšnesumi - pasākumā uzstāsies "Prāta vētra", "Musiqq" un "Da Gamba", "Latvian Voices", Raimonds Pauls, Antra Stafecka, Jānis Stībelis, "Colt", Intars Busulis, Aija Andrejeva un Kārlis Būmeisters, "Carnival Youth", Guntars Račs un draugi, "Rīgas modes", "Elektrofolk" un citi mūziķi.

Ceremonijas laikā kļūs zināms, kura pašmāju dziesma visbiežāk skanējusi Latvijas radiostacijās un spējusi izcīnīt 2014.gada radiohita titulu. Radiostaciju iesniegtās atskaites apkopo Latvijas Izpildītāju un Producentu apvienība (LaIPA).

Kā vēstīts, uz radiohita titulu pretendē piecas dziesmas: grupa "PeR" ar dziesmu "Jauns sākums", Dons ar dziesmām "Tev piedzims bērns" un "Pāriet bailes", grupa "Carnival Youth" ar kompozīciju "Brown eyes and all the rest", kā arī "Musiqq" ar dziesmu "Saule šodien auksta".

Kā vēstīts, "Zelta mikrofona" ceremonijā balvu par mūža ieguldījumu Latvijas mūzikas attīstībā saņems tenors Jānis Sproģis un dzejnieks Jānis Peters.

Tāpat jau esam vēstījuši par nominantiem, kas pretendē uz "Zelta mikrofonu" 18 kategorijās.

Mūzikas ierakstu gada balvas "Zelta mikrofons 2014" koncertceremonijā tiks pasniegta balva arī tirdzniecības parka "Alfa" Gada dziesmas titula ieguvējam. Par savu iecienītāko dziesmu līdz 22.februārim var nobalsot ikviens "Alfas" apmeklētājs. Uz Gada dziesmas titulu pretendē desmit pašmāju dziesmas.

Mūzikas ierakstu gada balvu "Zelta mikrofons" rīko Latvijas skaņu producentu, izdevēju un izplatītāju apvienība (LaMPA) sadarbībā ar Latvijas Izpildītāju un producentu apvienību (LaIPA) un Kultūras ministriju.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti