Rīta Panorāma

Intervija ar Valsts kontrolieri Elitu Krūmiņu

Rīta Panorāma

Laika ziņas

Intervija ar Ainaru Virgu

Ainars Virga aicina uz «Līvu» 40 gadu jubilejas svinībām

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

"“Līvi" vienmēr ir spēlējuši no sirds, grupā allaž ir bijusi sajūta, ka neesi viens, bet gan sastāvdaļa no kaut kā ļoti nozīmīga,” par grupas fenomenu un 40 gadu jubileju LTV raidījumā “Rīta Panorāma” stāstīja Ainars Virga.

Grupai “Līvi” nosaukums tika piešķirts 1976.gadā. “Mēs svinam “Līvu” nosaukumu, kas tika dots pirms 40 gadiem,” atzina Virga.

“Bērnībā dziedāju ansamblī, kura vadītājs bija Ēriks Ķiģelis. Mēs kā sīkie gājām uz visiem “Līvu” mēģinājumiem, mēs zinājām visas “Līvu” dziesmas, un mana iekļaušanās grupā bija ļoti organiska,” stāstīja Virga.

“Līvu” svinības jau ir sākušās ar izstādi muzejā, kurā apskatāmi grupas mūzikas instrumenti, tajā skaitā Ainara Virgas elektriskā ģitāra, fotogrāfijas, skatuves tērpi, apbalvojumi un koncertieraksti.

27.augustā Liepājā uz “Pūt, vējiņi” skatuves norisināsies “Līvu” dziesmu svētki, kurā piedalīsies solisti, kori un instrumentālais ansamblis. “Tas būs kā prototips skolēnu dziesmu svētkiem. Tā būs sadziedāšanās,” atzina Virga.

Jau vēstīts, Latvijas rokmūzikas leģendai, grupai „Līvi” aprit 40 gadu, un tam par godu Liepāja piedzīvos vērienīgas svinības “LĪVIfest 2”. Visas dienas garumā līdz pat vēlai nakts stundai notiks dažādi koncerti, kuros, piedaloties daudziem mūziķiem un māksliniekiem - gan koriem un jaunajiem izpildītājiem, gan roka vecmeistariem, skanēs "Līvu" dziesmas.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti