Kultūras ziņas

Islandiešu rakstniece mudina palīdzēt bēgļiem

Kultūras ziņas

"Berlināles" filmas Rīgā

RĒGS VECRĪGĀ

Vecrīgā atklāts «Rēgs»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Piektdien, 30.oktobrī, Trokšņu ielā pie aizsargmūra atklāts Borisa un Ināras Teterevu fonda programmas “Māksla publiskā telpā” nākamais mākslas objekts – Ievas Rubezes “Rēgs”.

“Mākslas objekts ir risināts bronzas lējuma tehnikā. “Cik daudz baisu un noslēpumainu vēstījumu var saturēt objekts, kas pārklāts ar audumu un nav redzams? Mākslas objekts ir sava veida piemineklis "neatklātajai skulptūrai"  un tradicionālajai spokošanās tehnikai – paslēpšanās zem auduma,” stāsta mākslinieks Ieva Rubeze.

Ieva Rubeze (1977) savulaik tika piepulcēta tā saucamajiem “digitālajiem romantiķiem”, taču māksliniece ir veidojusi arī objektus, fotodarbus un strādājusi citos medijos. Jau no pirmajiem darbiem viņas mākslu raksturojusi noslēpumaina, nedaudz mistiska poētika, taču viņu interesē arī sabiedriskas norises un to atspoguļojums mediju telpā. Mākslinieku grupas "F5" ietvaros Ieva Rubeze pārstāvējusi Latviju Sanpaulu (2002) un Venēcijas (2005) biennālēs.

“Ieva Rubeze ar šo mākslas darbu turpina savu nereti sapnim līdzīgo poētiku. Viņas darbu abi mecenāti, Māra Lāce, Juris Dambis un Aleksejs Naumovs izvēlējās pagājušajā gadā projektu konkursā “Rīga smaida atkal”,” norāda programmas kuratore Helēna Demakova.

Programmu “Māksla publiskajā telpā” atklāja 2014. gadā ar jauno mākslinieku Brigitas Zelčas-Aispures un Sanda Aispura mākslas objekta “Klusā daba”, Ojāra Pētersona mākslas darbu “Lielā vāze” un Ērika Boža darbu “Soliņi”.

2015. gada novembrī programmas “Māksla publiskajā telpā” ietvaros paredzēts atklāt vēl divus mākslas objektus Rīgas pilsētvidē.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti