Kultūras ziņas

Vai mūsdienu sievietes arī gaida?

Kultūras ziņas

Iepazīstinām ar "Kilograms kultūras" pretendentiem

Spānija Osvalda Zvejsalnieka acīm

Spānija Osvalda Zvejsalnieka acīm galerijā «Daugava»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Mākslinieks Osvalds Zvejsalnieks ir viena no pazīstamākajām Latgales kultūras un sabiedriskās dzīves personībām un viens no Latgales Māras atjaunošanas entuziastiem un īstenotājiem. No trešdienas, 17.februāra, galerijā "Daugava" Rīgā būs iespēja iepazīt citādu Osvaldu Zvejsalnieku.

Latvijas Mākslas akadēmijas profesora un Rēzeknes Dizaina un mākslas vidusskolas direktora Osvalda Zvejsalnieka darbus raksturo īpaša mīlestība pret viņa dzimto novadu Latgali. Tomēr pēc 2010.gada, kad mākslinieks apmeklēja Spāniju, šī saulainā un eksotiskā dienvidu zeme iekrāsoja jaunu un spilgtu triepienu Osvalda Zvejsalnieka daiļradē. Spānijas iespaidā tapušie darbi tagad izlikti apskatei galerijā "Daugava".

"Šeit galvenokārt ir emocijas, un emocijas neprasa filozofisku domāšanu vai kaut ko tādu, emocijas prasa vienīgi atļaušanos krāsu priekam. Tas ir redzams jebkurā gleznā, lai cik liela tā arī būtu, tas ir otas triepiens, tas ir krāsu uzlikums un tur nevajag nekādu filozofiju. Tur vajag tikai emocijas un ļauties tām, un mākslinieks tām ļaujas, un tas ir patīkami un iespaidojoši," vērtē mākslas zinātnieks Andrejs Kaufmanis.

Ziedošas magnolijas, Vidusjūras piekraste, Spānijas kultūras vēstures liecības, augstmaņu piļu un katolicisma sakrālo būvju arhitektūra, koku lapotnes, palmu vēdekļi un vēl citas krāšņas dienvidu ainavas detaļas tapušas pēdējo piecu gadu laikā.

Osvalda Zvejsalnieka izstāde "Spānija" galerijā "Daugava" būs aplūkojamas līdz 19.martam.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti