Rēzeknē norisināsies mākslas un mūzikas festivāls «SevenHills»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

No 30.maija līdz 1.jūnijam Rēzeknē norisināsies otrais mākslas un mūzikas festivāls "SevenHills".

Festivāla "SevenHills" notikumiem bagātajā programmā būs skatāmas mākslas darbu izstādes, sienu gleznojumi un vides instalācijas, notiks dažādas radošās darbnīcas, būs iespēja vērot dzīvo skulptūru šovu, kā arī apmeklēt koncertus.

Festivāls "SevenHills" Rēzeknē sāksies 30.maijā plkst. 17 Latgales ielā, kur tiks atklāti sienu gleznojumi un vides instalācijas. Vairāki mākslinieki rēzeknietes Grietas Butjankovas vadībā sienas gleznojumus veido jau krietnu laiku - viens sienas gleznojums "Senā Rēzekne" Latgales ielā 27 jau ir tapis, bet Latgales ielā 63 sienas gleznojums "Rēzeknieši" vēl ir tapšanas stadijā. Rēzeknes pilsētai jau ir lielizmēra sienas glezna, kas tapusi pagājušā gada festivālā "SevenHills". Mākslinieces Grietas Butjankovas vadībā ir uzgleznota senās Rēzeknes 20.-30.gadu aina, kas rotā baptistu lūgšanas nama sienu Atbrīvošanas alejā.

Rēzeknes 20.-30.gadu ainas gleznojums uz baptistu lūgšanas nama sienas Rēzeknē (foto: Aleksandrs Tolopilo)

Šogad Rēzeknes gājēju promenādē varēs apskatīt arī lielformāta vides objektus "Dziesma", "Simbioze" un "Čiekurs". Īpašie un spilgtie gleznojumi un instalācijas akcentēs mūsdienīgu, modernu Rēzeknes pilsētas garu, uzsver festivāla rīkotāji.

Festivāla laikā katru vakaru Rēzeknes festivāla parkā notiks koncerti, kuros uzstāsies gan pašmāju, gan ārvalstu mūziķi. Festivāls "SevenHills" noslēgsies 1.jūnijā plkst. 20 Rēzeknes festivāla parkā ar Latgales rokgrupu koncertu. Apmeklētājus priecēs projekts "Kapļi", grupas "Aftoportret", "Dabasu Durovys", "Green Novice" un "Bez PVN", kā arī dziesminieks Sovvaļnīks.

Grupa "Bez PVN" (publicitātes foto)

Mākslas un mūzikas festivāla "SevenHills" mērķis ir reizi gadā atspoguļot Rēzekni - pilsētu uz septiņiem pakalniem - dažādu mākslas veidu izpausmēs: mūzikā, dejā, kā arī vizuālajā, vides, skatuves, ielu un improvizācijas mākslā.

"SevenHills" pasākumu programma skatāma festivāla mājas lapā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti