Kultūras ziņas

"Valentīna" brauc uz Berlīni par pusmiljonu

Kultūras ziņas

Gatavojas "Kilograms Kultūras" balvu pasniegšanai

Zināms Purvīša balvas laureāts

«Purvīša balvu 2015» ieguvis Miķelis Fišers

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

"Purvīša balvu 2015" ieguvis Miķelis Fišers par izstādi "Netaisnība", kas bija skatāma Paula Stradiņa Medicīnas vēstures muzejā. 28 500 eiro vērtā balva pasniegta, 20. februārī atklājot Purvīša balvas finālistu darbu izstādi Latvijas Nacionālā mākslas muzeja izstāžu zālē „Arsenāls”.

Purvīša balvas 2015 ieguvēju noteica žūrija, izvērtējot astoņu fināla kandidātu veikumu viņu kopējā izstādē.

Jau vēstīts, ka Purvīša balvas finālistu izstādes ekspozīciju veido  darbi, ko radījuši ceturtajai Purvīša balvai par izcilāko sniegumu vizuālajā mākslā 2013. un 2014. gadā neatkarīgo ekspertu izvirzītie astoņi mākslinieki un autoru kolektīvi:

Purvīša balva dibināta 2008. gada janvārī ar mērķi regulāri un sistemātiski apzināt aktuālos notikumus un novērtēt izcilāko sasniegumu Latvijas profesionālajā vizuālajā mākslā, veicināt Latvijas mākslas procesa intensitāti, jaunu projektu un oriģinālu ideju attīstību, popularizēt Latvijas mākslinieku radošos panākumus gan Latvijā, gan ārpus mūsu valsts robežām.

Purvīša balva tiek piešķirta reizi divos gados vienam māksliniekam vai mākslinieku grupai, kas pārstāv Latvijas mākslu ar izcilu darbu, kurš dziļi saistīts ar sava laikmeta norisēm un kurā ir saite starp mūsdienu dzīvi, garīgiem ideāliem un absolūtām vērtībām. Par balvas laureātu kļūst autors, kurš saņēmis ekspertu un īpaši izveidotas starptautiskas žūrijas augstāko vērtējumu.

Balvas apjoms ir 28 500 eiro (ieskaitot nodokļus). Līdz šim tā ir lielākā balva vizuālās mākslas jomā Latvijā.

Pirmo Purvīša balvu 2009. gadā saņēma Katrīna Neiburga par videodarbu „Solitude”. Par otrās Purvīša balvas laureātu 2011. gadā kļuva mākslinieks Kristaps Ģelzis par personālizstādi „Varbūt”. Trešo Purvīša balvu 2013. gada februārī ieguva Andris Eglītis par personālizstādi „Zemes darbi”.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti