Mākslas stacija «Dubulti» pēta, kas ir studentu galvās

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Ar 21 jauna mākslinieka vairāk nekā četrdesmit darbiem, ar Līgas Trēgeres kāpostportretu darbnīcu, ar speciāli veidotu Kristapa Andersona un Unas Stahovskas "cirvi" un iespēju aplūkot studentu veidošanas kursa darbus piektdien, 24.martā, pulksten 18 mākslas stacijā "Dubulti" tiks atklāta izstāde "Studentu dienasgrāmatas. Tēlnieki".

Kas ir studentu galvās? Ar šādu jautājumu jau otro gadu mākslas stacija ''Dubulti'' rīko jauno mākslinieku izstādi. Šogad tās nosaukums "Studentu dienasgrāmatas. Tēlnieki".

Izstādei ir 21 autors - Līga Trēgere, Marks Rožencovs, Una Stahovska, Kristaps Andersons, Svetlana Saveļjeva, Amanda Krūmiņa, Haralds Gerts, Andrejs Ratkevičs, Luīze Linde, Toms Valmiers, Edgars Poika, Dāvis Valbaks, Viviana Staņislavska, Gatis Erdmanis, Marija Titova, Monta Kurzemniece, Kornēlija Ābele, Maija Ozoliņa, Aleksandrs Marinoha, Beāte Grauduma, Pēteris Kimsis un divi kuratori - Inga Šteimane un Olga Šilova.

""Studentu dienasgrāmatas. Tēlnieki" ir kritiski domājoša vairākos aspektos," saka kuratore Inga Šteimane. "Autoriem ir filosofiski atšķirīgas pozīcijas - tiekties pēc ideāla vai nodarboties ar pieredzi un tagadni. Abās frontēs ir zīmīgi darbi. Izstādē ir arī plašā nozīmē politiska kritika, spriežot par to, kas cilvēki viens otram ir varas cirvja, privāta miera, pasaules izzināšanas ambīciju un patriotisma izjūtu kontekstā. Kritiska vai drīzāk jautājoša ir attieksme pret tēlniecības tradīciju, kuras rezultātā vienuviet redzam plastisku virtuozitāti, brutālismu, popkultūras gramatiku un Latvijas tradicionālās kultūras sīksto spēku. Kaislīgos kontrastus ielikām izstādes plakātā ar Līgas Trēgeres un Svetlanas Saveļjevas darbu motīviem."

Pateicoties kuratores, tēlnieces un Latvijas Mākslas akadēmijas Tēlniecības apakšnozares pedagoģes Olgas Šilovas iniciatīvai, izstādē būs unikāla iespēja redzēt studentu veidošanas kursa darbus mālā.

"Veidošana līdzīgi kā zīmēšana ir tradicionāls apmācības veids, kas Latvijas Mākslas akadēmijā ir ne tikai saglabājies, bet tiek piedāvāts kvalitatīvi augstā līmenī. Strādājot akadēmijā, ar laiku es sapratu, ka mēs, pasniedzēji, esam privileģēti piedalīties procesā, kurā ir daudz brīnumu, par kuriem zina tikai dalībnieki. Tāpat man bieži jautā, vai akadēmijā uzņemam talantīgus studentus. Rīkojot izstādes, šie noslēpumi atklājas. Tāpēc pagājušogad rīkoju tēlniecības izstādi "T-Faktors" un šogad esmu gandarīta par sadarbību ar mākslas staciju "Dubulti"," saka Olga Šilova.

Izstāde "Studentu dienasgrāmatas. Tēlnieki" būs skatāma līdz 4.jūnijam katru dienu no pulksten 7 līdz 18.30 (maijā līdz pulksten 20) bez maksas.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti