LMA Dizaina diplomandu dienās šogad izstāde, modes skate, «pop-up» veikals

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

5.jūnijā Latvijas Mākslas akadēmijā (LMA) tiks atklātas ikgadējās Dizaina diplomandu dienas. Šogad diplomandu dienas ieguvušas nosaukumu "Domāts. Darīts", un to mērķis ir izstāstīt dizaina domāšanas procesu, kas balstīts uz jaunrades un iedvesmas meklējumiem, izpēti un eksperimentiem.

"Domāts. Darīts" programma šogad sola pasākumu dažādību - diplomandu darbu izstāde, Modes mākslas apakšnozares studentu skate Svētā Pētera baznīcā, dizaina "pop-up" veikals, "Pieredzes diena" ar starptautiski atzītu dizaina profesionāļu lekcijām un "Pecha Kucha" prezentācijām, kā arī citas aktivitātes.

Izstāde "Domāts. Darīts" būs skatāma LMA no 6.jūnija līdz 11.jūlijam. Izstādē būs apskatāmi 57 diplomandu darbi no Dizaina nodaļas Funkcionālā dizaina, Vides mākslas, Metāla dizaina un Modes mākslas apakšnozarēm.

16.jūnijā notiks "Pieredzes diena" ar diplomandu prezentācijām. Plkst. 13 tiks atklāts "pop-up" dizaina veikals, kurā varēs iegādāties studentu darbus, bet pēcpusdienā norisināsies starptautiski atzītu dizaineru Dirka Veinanta, Kristiāna Zīgera, Patrīcijas Urkjolas un Alberto Zontones vieslekcijas. Savukārt vakarā plkst. 19 septiņu minūšu prezentācijās "Pecha Kucha" ar savu dizaina pieredzi dalīsies LMA, Rīgas Tehniskās universitātes  un RISEBA studenti. 

Dizaina diplomandu dienas tiek rīkotas kopš 2007.gada. Visus pasākumus rīko paši Latvijas Mākslas akadēmijas Dizaina nodaļas Funkcionālā dizaina apakšnozares diplomandi un nodaļas vadītājs profesors Holgers Elers.

Šogad LMA Dizaina diplomandu dienas ir "Rīga 2014" - Eiropas kultūras galvaspilsētas notikums.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti