«Latvijas arhitektūras gada balvu 2012» ieguvusi Saldus mūzikas un mākslas skola

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

"Latvijas arhitektūras gada balvu 2012" ieguvusi Saldus mūzikas un mākslas skola, kuras projekta autori ir birojs "MADE Arhitekti" - Miķelis Putrāms, Linda Krūmiņa, Evelīna Ozola, Uldis Sedlovs un Liena Amoliņa.

Atzinības saņēma Likteņdārza skatu terase, kuras projekta autori ir Didzis Jaunzems un Laura Laudere sadarbībā ar Māru Ābeli un biroju "Jaunromāns un Ābele", un Mākslas akadēmijas jaunais korpuss, kura autori ir "SZK un partneri" jeb Andis Sīlis, Guntis Ziņģis un Pēteris Kļava.

Divas atzinības tika Žaņa Lipkes memoriālajam muzejam, kura projekta autors ir Zaigas Gailes birojs.

"Latvijas arhitektūras gada balvas 2012" finālā bija izvirzīts arī "GlaxoSmithKline Latvia" birojs Rīgā, būvniecības uzņēmuma "Samrode" biroja ēka Ventspilī, kā arī Ventspils pils interjers un ekspozīcija un Austrumlatvijas radošo pakalpojumu centrs "Zeimuļs" Rēzeknē.

Nacionālā žūrija "Latvijas arhitektūras gada balvai 2012" no kopumā 58 konkursam iesniegtajiem darbiem otrajai kārtai tālāk izvirzīja 17 projektus, kas aptver visu Latviju.

Pusfinālam tika izvirzīts arī Dobeles vēsturiskais tirgus laukums, dzīves stila noliktava "Big Fish" Liepājā, Latvijas ekspozīcija Venēcijā "Iekšējā brīvība. Rīgas iela Venēcijā", kā arī lekciju, semināru un radošo darbnīcu cikls "Intensīvā apmācību programma pilsētplānošanā "Radi Rīgu!"".

Tāpat otrajai kārtai izvirzīta Bastejkalnā notikusī izstāde "Sodums. Uliss. Vīrieša ceļojums", kafejnīca "Laiva" un laivu būves birojs Pāvilostā, lofts Elizabetes ielā Rīgā, Marka Rotko mākslas centrs Daugavpils cietoksnī.

Konkursa otro kārtu vērtēja starptautiska žūrija, kuras vadītāja ir Japānā dzimusī Hiromi Hosoja, kā arī žūrijā piedalījās viens no ievērojamākajiem Lietuvas mūsdienu arhitektiem Rolands Paleks, somu arhitekts Janne Teresvirta un Igaunijas viena no spilgtākajām personībām jauno arhitektu plejādē Sīri Valnere.

Šogad būvuzņēmums "Re&Re" kā skates oficiālais partneris iedibināja jaunu tradīciju - pasniedzot "Labas arhitektūras" balvu ne tikai arhitektam, bet godinot arī projektu pasūtītājus. Balvu saņēma dzīvojamā nama "Futuris" un pārbūves kvartālā starp Dzirnavu, Antonijas un Zaļo ielu Rīgā pasūtītāji "Larix Property" un Andra Kronberga arhitektu birojs "Arhis".

Šogad Latvijas arhitektūras gada labāko darbu skate ir pasākumu kopums divu dienu garumā. Šodien no plkst.9.30 līdz 16 Latvijas Mākslas akadēmijā (LMA) notika ārvalstu lektoru semināri, kuros ar lekcijām uzstājās starptautiskās žūrijas locekļi un skates īpašais viesis - viens no šā brīža pasaules slavenākajiem arhitektiem Jakobs van Reiss no Nīderlandes. Ieeja visiem interesentiem semināros ir bez maksas.

Savukārt apbalvošanas ceremonijas laikā bija apskatāma aizvadītā gada labāko arhitektūras darbu izstāde un video intervijas ar visiem nominantiem. Pirmo reizi skates vēsturē šī pati izstāde būs apskatāma arī publiski Muzeju naktī, 18.maijā, LMA, ieeja bez maksas visas dienas garumā no plkst.12.

Jau ziņots, ka 2012.gada labāko arhitektūras darbu skate tika izsludināta šā gada februārī. Latvijas arhitektūras gada labāko darbu skate jau tradicionāli ir valsts galvenais notikums arhitektūrā kopš 1995.gada. To organizē Latvijas Arhitektu savienība, šogad - kopā ar iniciatīvas grupu, ko veido 2011.gada skates galvenās balvas laureāti arhitekti Liene Griezīte un Reinis Liepiņš, reklāmas aģentūras "TBWA\Latvija" radošais direktors Mārtiņš Ķibilds, kā arī virkne finansiālo partneru.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti