Kalnciema ielā atvērs fonda «Mākslai vajag telpu» vasaras māju

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

9.jūnijā Rīgā, Kalnciema ielā 36/38 tiks atvērta fonda "Mākslai vajag telpu" vasaras māja. Mākslas projekta mērķis ir aktualizēt Džemmas Skulmes daiļradi un atspoguļot to laikmetīgās mākslas kontekstā, atzīmējot mākslinieces 90 gadu jubileju.

Vasaras Māja būs radošā telpa, kas darbosies bijušās skaņu plašu rūpnīcas Melodija teritorijā, Kalnciema ielā 36/38. Tā būs uz laiku izveidota būve, kas kalpos par platformu mākslas norisēm, izstādēm, mākslinieku autorvakariem, lekcijām, diskusijām, performancēm un radošajām darbnīcām bērniem.

Izstādes kuratore Elīna Sproģe stāsta: "Vasaras mājā notiks septiņu latviešu mākslinieku - Arņa  Balčus, Kristiana Brektes, Kristas Dzudzilo, Indriķa Ģelža, Raita Hroloviča, Darjas Meļņikovas, Paulas Zariņas - izstāžu sērija "Džemma Skulme". Katra mākslinieka izstāde norisināsies divas nedēļas. To laikā katrs autors būvēs savu personisko dialogu ar Džemmas darbiem un meklēs veidus, kādos interpretēt Skulmes mantojumā ietvertās idejas vai formālos risinājumus, skatītus mūsdienu kontekstā un attiecībā pret savu līdzšinējo radošo darbību."

Fonda "Mākslai vajag telpu" valdes priekšsēdētājs un mākslas mecenāts Jānis Zuzāns norāda: "Domājot par to, kur izveidot radošo telpu, apskatījām vairākus variantus, tomēr izvēlējāmies Kalnciema ielu, jo šim rajonam ir izveidojusies īpaša radoša vilkme. Mūsuprāt, Kalnciema kvartāls šobrīd pulcē radošu un inteliģentu cilvēku publiku, kuriem šāds mākslas projekts būtu interesants un saistošs."

Fonda "Mākslai vajag telpu" vasaras māja būs atvērta no 9.jūnija līdz 20.septembrim - Džemmas Skulmes 90 gadu dzimšanas dienai.

Visu pasākumu apmeklēšana būs bez maksas.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti