Kāds, iespējams, garīgi nelīdzsvarots vīrietis sabojā Dalī skulptūru LMS galerijā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Kāds, iespējams, garīgi nelīdzsvarots vīrietis 16.septembrī iebrucis Salvadora Dalī un Pablo Pikaso darbu izstādē Latvijas Mākslinieku savienības (LMS) galerijā un sabojājis Dalī bronzas skulptūru “Eņģeļa parādīšanās”, informē Valsts policija.

Valsts policijas pārstāve Diāna Lūkina pastāstīja, ka trešdien plkst.14.20 kāds vīrietis, kurš dzimis 1985.gadā, ienācis izstāžu zālē un  uzvedies neadekvāti.

Pret vīrieti Valsts policija sākusi kriminālprocesu par huligānismu. Vīrietis nodots mediķu rokās.

Vīrietis izstādē sabojājis Dalī skulptūru "Eņģeļa parādīšanās", izsitis vairākus logus un ar asinīm notraipījis vairākus pastāvīgās ekspozīcijas mākslas darbus, norāda policija.

Latvijas Mākslinieku savienības prezidents Igors Dobičins pastāstīja, ka sākotnējo ļaundaris ieradies tēlniecības zālē, kurā izdauzījis logus. Pēc tam vīrietis, pārvietojies pa telpām, ar asinīm sabojājot vairākus darbus, viens no visvairāk cietušajiem darbiem ir Miervalža Poļa gleznotais Poruka portrets.

Savukārt Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) pārstāve Inga Vītola pastāstīja, ka vīrieti NMPD nodevuši policisti. Vīrietim konstatēti virspusēji ķermeņa savainojumi un viņš nogādāts ārstniecības iestādē novērošanai.

Jau vēstīts, ka abu spāņu ģēniju oriģināldarbu izstādi LMS galerijā atklāja augusta sākumā, un visi eksponāti izstādē ir no Krievijas uzņēmēja un mecenāta Aleksandra Šadrina privātās kolekcijas.

Izstādē līdz 27.septembrim skatāmi vairāk nekā 200 Dalī un Pikaso oriģināldarbi.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti