Kultūras ziņas

"Nāc līdzās Ziemassvētkos" šoreiz Liepājā

Kultūras ziņas

Ziemassvētku "Kraukšķītis" koncertzālē "Rīga"

Jau trīspadsmitais ikgadējais mākslas tirgus "Jarmarka"

«Jarmarkā» varēs apskatīt un iegādāties 10 tūkstošus mākslas darbu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Latvijas Mākslas akadēmijā (LMA) no trešdienas, 16.decembra, līdz 30.decembrim notiks tradicionālais mākslas gadatirgus, izstāde un labdarības akcija "Jarmarka". Jau trīspadsmito gadu interesenti varēs apskatīt un iegādāties jauno mākslinieku un pasniedzēju darbus - vides un interjera objektus, gleznas un traukus, tērpus, tēlniecības, stikla un grafikas darbus, rotas un citus mākslas priekšmetus.

Par "Jarmarku" stāsta rīkotāju pārstāve Elīna Brīdaka
00:00 / 00:50
Lejuplādēt

Par šā gada "Jarmarkas" radošo konceptu stāsta gadatirgus rīkotāju pārstāve Elīna Brīdaka: "Šogad "Jarmarka" aicina uz "Visā Visumā svaigāko mākslu". Radošais koncepts liecina, ka māksliniekiem visas idejas, domas un izpildījums tiek notverts kaut kur Kosmosā, tāpēc mēs domājām paspēlēties ar šo tēmu. Proti, ka visā Visumā ir atrodamas pilnīgi visas idejas, ko jūs redzat, atnākot uz izstādi, pārdošanu un labdarības akciju "Jarmarka"."

"Pašos pirmsākumos "Jarmarkā" piedalījās tikai daži desmiti mākslinieku, bet nu jau piedalās gandrīz katrs LMA students. Kopumā "Jarmarkā" var apskatīt 10 tūkstošus mākslas darbu. Piedalās apmēram 300 studentu, un, protams, var redzēt arī Mākslas akadēmijas pasniedzēju darbus," norāda Elīna Brīdaka.

"Jarmarkā" darbu cenas nosaka paši studenti. Lētākie darbi ir par pāris eiro, dārgākie mērāmi trīsciparu un pat četrciparu skaitļos. Kā vēstīts, desmitā daļa no ienākumiem tiks ziedota LMA studentu prakšu un mākslas simpoziju norises vietai Jāņa Kugas mājai Ikšķilē.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti