Festivālā «Blank Canvas» tapuši ielu mākslas darbi pilsētvidē

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Ar veloekskursiju pa festivāla laikā tapušo darbu vietām noslēdzies pirmais Rīgā rīkotais ielu mākslas festivāls "Blank Canvas: art-ground, play-ground, crime-ground".

Festivāla "Blank Canvas" laikā Rīgā tapuši vairāki ielu mākslas darbi, kurus aplūkot ikvienu aicina festivāla rīkotāji un mākslinieki.

Ielu mākslinieka Roa veidotais darbs atrodas Sparģeļu ielā 5, Mto ielu mākslas darbs skatāms Gaujas ielā 5, Moneyless darbs skatāms Tilta ielā 8, Tron izveidojis darbu Kalnciema ielā 51, Paulis Liepa strādāja Lāčplēša ielā 39 (vārti iekšpagalmā), M-City darbs skatāms Miera ielā 50, Frost un Aigars Mamis izveidojuši ielu mākslas darbu Lubānas ielā 35, M-City darbs apskatāms Skolas ielā 15, Hop Louie veikums novērtējams Mazā Krasta ielā (tunelis zem Salu tilta), savukārt Metthew Thully Viesturdārza strūklaka-instalācija ir izstrādes procesā - plānots, ka tā tiks pabeigta līdz 23.maijam.

Kā vēstīts, ielu mākslas festivāls "Blank Canvas: art-ground, play-ground, crime-ground" Rīgā notika pirmo reizi. Festivāla rīkotāji atzīst, ka darbs ir paveikts, ieplānotais izdarīts un īpašu gandarījumu par paveikto sniedz tieši rīdzinieku un Rīgas viesu paustās labās atsauksmes par festivāla laikā tapušajiem darbiem. Organizētāji atzīst - interese par festivālu ir tik liela, ka pietiks motivācijas, lai šādu festivālu rīkotu atkārtoti.

""Blank Canvas” jeb tīrs audekls, tāpat kā festivāls, ir sava veida samierināšanas akcija starp ielu māksliniekiem un sabiedrību," saka festivāla kurators Edgars Zvirgzdiņš. "Mūsu mērķis bija parādīt, ka var būt dialogs starp iesaistītajām pusēm, ka ir iespējams veidot kvalitatīvus ielu mākslas darbus, īpaši, ja ir vietas, kur to legāli darīt," uzsver Edgars Zvirgzdiņš.

Festivāla rīkotāji saka lielu paldies visiem ēku īpašniekiem un apsaimniekotājiem, kuri atļāva izmantot savus īpašumus to apzīmēšanai festivāla vajadzībām.

Festivāla "Blank Canvas: art-ground, play-ground, crime-ground" ikvienam interesentam bija iespēja iepazīties ar ielu mākslas žanra dažādību, darbu tapšanas procesu, piedalīties vairākās starptautiski atzītu mākslinieku un teorētiķu lekcijās, apaļā galda diskusijā un meistarklasēs. Festivāla mērķis - rosināt diskusiju par ielu mākslas vietu pilsētvidē un sabiedrībā, veicināt sadarbību starp ielu māksliniekiem un pašvaldības iestādēm, kas ir atbildīgas par pilsētas vizuālo noformējumu, kā arī, uzaicinot starptautiski atzītus un populārus māksliniekus, Rīgā radīt ielu mākslas objektus kā precedentus, ar kuriem pierādīt, ka ielu māksla var būt kvalitatīva un patikt plašai publikai. 

Festivāls "Blank Canvas: Art-ground, play-ground, crime-ground" ir "Rīga 2014" - Eiropas kultūras galvaspilsētas notikums.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti