Djomina «Zilais pērtiķis» izcīnījis vietu «Saatchi Online» desmitniekā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Sergejs Djomins ar gleznu "Zilais pērtiķis" apmēram 4000 mākslinieku konkurencē izcīnījis vietu pasaules vadošo mūsdienu mākslinieku desmitniekā galerijas "Saatchi Online" (London) konkursā.

Māksliniekam šie nav pirmie panākumi "Saatchi" konkursos. Pirmoreiz Djomins uzvarēja "Saatchi" konkursā 2009.gadā, kļūstot par pirmo mākslinieku Latvijā, kam izdevies izcelties milzīgā konkurencē.

"Savā ziņā tas ir otas meistaru olimpiādes līmenis, jo konkursantu sniegums ir spēcīgs," domā Djomins.

Mākslinieka darbi līdz 5. decembrim izstādīti arī Brigē, Beļģijā galerijā D.E.V.E. kopā ar citiem māksliniekiem no Latvijas galerijas Happy Art museum izbraukuma izstādē. Glezna "Zilais pērtiķis" no 5. līdz 20.decembrim tiks izstādīts galerijā "Griffin" Londonā, bet vēl pašlaik glezna aplūkojama tepat Rīgā, galerijā "HappyArt museum", kas kā uzsver mākslinieks, ir viena no nedaudzajām galerijām Latvijā, kas uzdrošinās izstādīt tik nekomerciāla rokraksta darbus.

Darbs "Zilais pērtiķis" ieļauts mākslinieka sērijā „Ja nebūtu evolūcijas...". Par iedvesmu anturāžai kalpoja Sv. Nikolaja (brīnumdara, šeit zili brīnumi – makakas seja un ķepas) ikona, bet nekādas citas saistības ar reliģiju mākslinieks neiesaka meklēt.

"Ikonas iedvesmo ar kolorītu, ritmu un vairāk par dekoratīvismu no ikonām nekas netiek palienēts, to nu vēlreiz atkārtoju tiem, kurus tas aizskar. Tātad ikona kā iedvesmas materiāls, makaka – no sevis, zilā krāsa tāpēc, ka tādējādi veidojas skaists krāsu salikums," stāsta mākslinieks.

„Tas, ka šim darbam jau bija pircējs pirms paguvu "pielikt" punktu gleznai ir gan kompliments manai daiļradei, gan mokas vienlaikus, jo grūtākais māksliniekam ir tiražēties, tāpēc tas ir turpinājums sērijai," piebilst Djomins.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti