Kultūras ziņas

Unikālais koncerts "Dzimuši Rīgā" jau šo svētdien LTV1

Kultūras ziņas

Mājas apstākļos ieraksta jūrnieku dziesmas

Startē izstādes "Skan II" otrais posms

Atklāj skaņu mākslas izstādes «Skan II» otro posmu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

1.jūlijā Latvijas Universitātes Botāniskajā dārzā Rīgā atklāts skaņu mākslas izstādes "Skan II" otrais posms. Līdz 20.jūlijam Botāniskajā dārzā būs skatāmas un klausāmas astoņas dūcošas, sanošas, plūstošas un citādi skanošas instalācijas.

Latvijas Universitātes Botānisko dārzu ir aptvēris otrais skaņu mākslas vilnis. Tā ir sava veida dabas un industriālo elementu sintēze, kuru pilsētvidē vislabāk iedzīvināt tieši šeit. Turklāt Botāniskajā dārzā ir iespēja īstenot sākotnējo izstādes koncepciju, apzināt pilsētas koka ēkas.

"Botāniskais dārzs pulcē daudz cilvēkus un uzrunā garāmgājējus. Mums ir svarīgi pilsētas telpas izcelt, uz brīdi pielādēt tās ar atmosfēru," saka "Skan II" rīkotājs Viestarts Gailītis.

Vienā no Botāniskā dārza koka ēkām instalāciju ir izvietojusi vācu māksliniece Anke Ekarda. Mākslas darbs "Zeme" ir kustīgas un skanošas betona plāksnes.

Kas notiek, kad zeme, uz kuras stāvam, sāk kustēties? Kad mūsu atbalsta punkts sāk kustēties? Sāk kustēties arī mūsu kājas, un tas ir tā mazliet jocīgi," par savu darbu saka  Anke Ekarda.

Savukārt zviedru mākslinieki Elgrēns un fon Hausvolfs ir gājuši tālāk. Viņu izpētes objekts ir Kosmoss. Instalācija "Lejup lejup lejup" ir klausāma Botāniskā dārza observatorijas pagrabos, padarot to par Visuma signālu uztvērējstaciju.

Mēs izmantojam Visuma skaņas, radio signālus vai, piemēram, Saules radītās skaņas. Mēs tās ņemam par pamatu un pārveidojam katrai telpai atbilstošās skaņās," skaidro Karls Mihaels fon Hausvolfs.

Kā vēstīts, Latviju izstādes "Skan II" otrajā posmā pārstāv Evelīna Deičmane un Voldemārs Johansons.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti