Kultūras ziņas

Alvja Hermaņa "Pakļaušanās"

Kultūras ziņas

Pauls Timrots sarakstījis grāmatu bērniem

Džemmas Skulmes un Ojāra Ābola "Klātbūtne"

Atklāj Džemmas Skulmes un Ojāra Ābola «Klātbūtni»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Jauna ekspozīcija 9. septembrī atklāta Rīgas mākslas telpā, kur izstādē “Klātbūtne” aplūkojami latviešu mākslas lepnumu – gleznotājas Džemmas Skulmes un viņas dzīvesbiedra, mākslinieka un mākslas teorētiķa Ojāra Ābola kopdzīves laikā tapušie darbi.

Instalācijās un vides objektos kā eksperimentālu interpretāciju par abu attiecībām tos kopā savijusi mākslinieku apvienība „Klīga”. Viņi izdarījuši to, ko abi mākslinieki nepaspēja, jo 1983. gadā Ojārs Ābols pēkšņi aizgāja mūžībā. Tādēļ šodien atklāto ekspozīciju ar uzskatīt par spītēšanu liktenim.

Eksperimentālā mākslinieku apvienība “Klīga” kopā ar mākslinieci Džemmu Skulmi radījuši jaundarbus, par pamatu izvēloties Ojāra Ābola radošo veikumu. Piedzīvojot un izdzīvojot Ojāra Ābola daiļradi, radot jucekli un atkal to sakārtojot, arī vērotājs kļūst par daļu no izstādes. Starp citu, tās laikā ik pa brīdim ir dzirdami arī audio ieraksti – gan ar Ojāra Ābola vēstuļu fragmentiem Džemmai Skulmei, gan epizodes no viņa mākslas zinātnes un teorijas darbiem par to, kas ir māksla un kādai tai vajadzētu būt.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti