Rakstniekam Osvaldam Zebrim piešķirta Eiropas Savienības Literatūras balva

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Rakstnieks un žurnālists Osvalds Zebris ar romānu "Gaiļu kalna ēnā" kļuvis par vienu no divpadsmit Eiropas Savienības (ES) Literatūras balvas šīgada laureātiem, liecina 21.aprīlī balvas mājaslapā publicētā informācija.

Balva piešķirta arī Rudi Erebaram (Albānija), Inai Vultčanovai (Bulgārija), Bijankai Belovai (Čehija), Kaljai Papadaki (Grieķija), Haldorai K. Torodsenai (Islande), Validam Nabhanam (Malta), Aleksandram Bečanovičam (Melnkalne), Džamalam Ouariači (Nīderlande), Darko Tuševljakovičam (Serbija), Sinei Ergunai (Turcija) un Sunjeevam Sahotam (Apvienotā Karaliste).

Balvas pasniegšana 12 laureātiem notiks svinīgā ceremonijā 23.maijā Briselē. Katrs laureāts saņems 5000 eiro lielu prēmiju. Literatūras balvu rīko Eiropas Komisija sadarbībā ar Eiropas Grāmatu tirgotāju federāciju, Eiropas Rakstnieku padomi un Eiropas Izdevēju federāciju.

Osvalda Zebra romāns "Gaiļu kalna ēnā" iznāca "Dienas Grāmatas" sērijā "Mēs. Latvija, XX gadsimts".

Jau vēstīts, ka Eiropas Savienības Literatūras balvu 2014. gadā par romānu "Jelgava '94" saņēma Jānis Joņevs.

ES Literatūras balva saņem finansējumu no programmas “Radošā Eiropa”, kuras mērķis ir nostiprināt kultūras un radošo nozaru konkurētspēju un sekmēt kultūras daudzveidību. Jaunās programmas kopējais budžets 2014.–2020.gadam ir 1,46 miljardi eiro — par 9 % vairāk salīdzinājumā ar iepriekšējo finansējumu. Saskaņā ar šo programmu tiks finansēta 4500 grāmatu tulkošana. Tā arī ļaus vairāk nekā 250 000 radošajiem profesionāļiem un viņu darbiem iegūt starptautisku atpazīstamību, kā arī atbalstīs simtiem Eiropas kultūras sadarbības projektu, platformu un tīklu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti