Literatūras centra atskaitēs iztrūkst 73 000 eiro; tos piešķīris Kultūrkapitāla fonds

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

73 000 eiro lielu iztrūkumu Latvijas Literatūras centra grāmatvedības atskaitēs pašlaik konstatējis Valsts kultūrkapitāla fonds. Pilnīga atskaišu revīzija vēl nav veikta un galīgie secinājumi būšot zināmi nākamnedēļ, taču Kultūrkapitāla fonds ir pārliecināts, ka iztērētos līdzekļus lūgs atgriezt.

"Ir tā, ka ir iesniegtas atskaites ne par visu izmaksāto finansējumu. Iztrūkums ir konstatēts 73 000 eiro apmērā, un revīzijas laikā mēs šobrīd esam pārliecinājušies, ka kontos šo līdzekļu nav. Tāpēc arī likumdošanā noteiktajā kārtībā griezīsimies pie Latvijas Literatūras centra ar prasību šos līdzekļus atgriezt," stāsta Kultūrkapitāla fonda pārstāve Jana Vērdiņa.

Jana Vērdiņa par uzsākto revīziju Literatūras centra grāmatvedībā
00:00 / 00:32
Lejuplādēt

"Tas apjoms ir milzīgs, jo atskaites, kas ir iesniegtas, ir par summu 109 612 eiro un attiecīgi tur ir ļoti daudzi maksājumi vēl, kam revidentam ir jāiziet cauri. Tas nav tāds vienas dienas dars," viņa uzsver.

Kā jau ziņots, ka Valsts kultūrkapitāla fonds un Kultūras ministrija apturēja plānotos maksājumus Latvijas Literatūras centra kontos, jo pārbaudēs atklājās, ka abu institūciju piešķirtā nauda no centra kontiem izlietota ne tiem mērķiem, kam piešķirta.

Centra vadītājs Jānis Oga iesniedza Valsts kultūrkapitāla fondam atšifrējumus par naudas plūsmu no Latvijas Literatūras centra kontiem. Finanšu atskaites saņēmis arī otrs centra finansētājs - Kultūras ministrija.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti