Latvijas Grāmatu izstādē - autoru lasījumi, grāmatu atvēršanas, tikšanās ar rakstniekiem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

No 27.februāra līdz 1.martam Ķīpsalas hallē Rīgā notiks gada nozīmīgākais grāmatniecības pasākums - starptautiskā grāmatu un izdevniecību izstāde "Latvijas Grāmatu izstāde 2015". Apmeklētāji varēs baudīt autoru priekšlasījumus, piedalīties grāmatu atvēršanas svētkos, tikties ar ievērojamiem rakstniekiem, aplūkot daudzveidīgu grāmatu ekspozīciju, iepazīties ar izdevniecību jaunumiem un mainīties ar grāmatām. Pasākuma rīkotāji sola aizraujošu programmu arī mazajiem lasītājiem.

Šogad Latvijas Grāmatu izstādē daudzveidīgu grāmatu klāstu piedāvās tādas izdevniecības kā "Annele", "Avots", "Dienas grāmata", "Janus", "Jāņa Rozes apgāds", karšu veikals "Jāņa sēta", "Jumava", "Kontinents", "Latvijas grāmata", "Liels un mazs", "LU Akadēmiskais apgāds", "Mansards", "Madris", "Neputns", "Pētergailis", "RaKa", "Sol un Vita", "Valters un Rapa", "Zinātne", "Zvaigzne ABC", "White Book" un citas. Grāmatu izstādi papildinās mācību literatūras klāsts.

Grāmatu izstādes centrālais punkts būs kultūras stends - Latvijas Grāmatnieku ģildes ekspozīcija, kur varēs sastapt autorus, tai skaitā Arno Jundzi, Ingunu Baueri, Daci Judinu, Jāni Peteri, Jāni Škaparu un citiem.

Sestdien, 28.februārī, plkst. 12 Latvijas Nacionālās bibliotēkas lasīšanas veicināšanas programmas Bērnu un jauniešu žūrijas eksperti no visas Latvijas nosauks populārākās grāmatas, ko lasījuši pagājušā gada laikā. Rakstnieki, ilustratori, tulkotāji un izdevēji saņems šokolādes grāmatu kā augstāko jauno lasītāju godalgu.

Visas trīs izstādes dienas darbosies bērnu izklaides istaba "Millili", kur varēs kopā ar grāmatu autoriem doties līdzi fantāziju ceļojumos, klausīties mūziku, skatīties multiplikācijas filmas, piedalītiess radošajās darbnīcās un spēlēs. Istabā "Millili" viesosies rakstnieki Juris Zvirgzdiņš un Ieva Samauska, ilustratori, kā arī Tārpiņš, Lielais ozols, Millili un Kaķis.

Arī šogad izstādē darbosies grāmatu maiņas punkts, ko uzraudzīs Rīgas Centrālās bibliotēkas darbinieces. Maiņas punktā netiek šķirotas jaunas un senāka izdevuma grāmatas - svarīga ir grāmata kā izziņas, ierosmes, motivācijas un labu emociju avots.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti