Iznākusi Kirila Bonfiljoli triloģijas pirmā grāmata

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Izdevniecība "Dienas Grāmata" laidusi klajā Kirila Bonfiljoli triloģijas pirmo grāmatu "Mortekajs. Netēmē uz mani", kuru tulkojusi Valda Melgalve (20.10.1955. - 11.01.2007.).

Čārlijs Mortekajs, diezgan izlaidīgs, bet šarmants aristokrāts, aiz gara laika kopā ar savu rīkļurāvējam līdzīgo kalpotāju Džoku zog gleznas, iepinas visādās mahinācijās un pārcieš visdažādākās nepatikšanas. Tomēr vislielākās raizes viņam sagādā ļaudis ar šaujamajiem, kuri nemitīgi cenšas Čārliju nogalināt…

“Īsts vasaras kriminālromāns – bez aizķeršanās izrausit cauri pāris dīkās novakarēs, kad ilgas pēc kaut kā liela – cēla – nezināma draudzīgi saskalojas ar mūžīgā alkohola tvaikos noturētu britisku, šerlokholmsvatsoniski cinisku divu galveno varoņu humoru un nelabojamu avantūristu amorālo paradoksu šarmantajās jēlībās kreftīgi nokūpinātu izteiksmes stilu,” par grāmatu izteicies Normunds Naumanis (12.01.1962. - 12.09.2014.).

“Nemaz nav iespējams paņemt gultā zem segas kādu reizē vēl palaidnīgāku un jaukāku grāmatu,” rakstījis Stīvens Frajs.

Ekscentriskais kriminālromānu rakstnieks Kirils Bonfiljoli bija prasmīgs paukotājs, mācēja lieliski šaut ar gandrīz jebkuru ieroci, bija sērijveida līgavainis un vīrs skaistām sievietēm; par sevi viņš apgalvoja, ka “ir atturīgs itin visā, izņemot dzeršanu, ēšanu, smēķēšanu un runāšanu,” un ka viņu “mīlot ikviens, kurš pietiekami labi viņu nepazīst”.

Triloģijas pārējie divi romāni gaidāmi gada nogalē Māras Poļakovas tulkojumā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti