Kultūras ziņas

NeDarbu izstāde Jūrmalā

Kultūras ziņas

Iļģuciema cietuma ieslodzīto sieviešu portretu izstāde

Izdots I. Gailes romāns "Stikli"

Dzejniece Inga Gaile debitē prozā ar vēsturisku romānu «Stikli»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Turpinot vēsturisko romānu sēriju “Mēs. Latvija, XX gadsimts”, izdevniecībā "Dienas Grāmata" iznācis dzejnieces un dramaturģes Ingas Gailes debijas prozas darbs - vēsturiskais romāns “Stikli”.

Kāda bija Latvijas brīvvalsts laika un izslavinātā Kārļa Ulmaņa autoritārā režīma pārpilnības, latviskuma un kārtības laika slēptā puse? Dzejniece un dramaturģe Inga Gaile savā pirmajā romānā “Stikli”, kura darbība risinās 1938.gadā, apcer un pēta tā laika cilvēku seksualitāti un neatbilstību vairākuma izpratnei par labo un ļauno.

"Esmu vienmēr gribējusi rakstīt prozu, bet, ka mana debija būs ar vēsturisku romānu... Ak, Dievs! Nezinu, kāpēc šāds pārbaudījums kritis manā lauciņā, jo tā nav mana sfēra," atzīst Inga Gaile.

Ingas Gailes romāna "Stikli" galvenais stāsts ir par mīlestību, sabiedrībā valdošo attieksmi pret seksualitāti un garīgi slimiem cilvēkiem, viņu spēju mīlēt un radīt bērnus, un valsts vēlmi attīstības labā ar eigēnikas palīdzību sabiedrību dalīt labajos, stiprajos un mazvērtīgākajos cilvēkos.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti