Rīgas cirka vadītāja Kehre: Gribu, lai cilvēki notic - arī laikmetīgajā cirkā brīnums saglabājas

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Jaunā Rīgas cirka vadītāja Ināra Kehre ir apņēmības pilna veidot jaunu komandu, kas gatava pārveidot Rīgas cirku, un vēlas, lai rezultātā cilvēki notic, ka arī laikmetīgajā cirkā tas brīnums saglabājas. 

Kehre intervijā Latvijas Radio stāstīja, ka viņai līdz šim bijusi pieredze kultūras pasākumu organizēšanā un kultūras organizāciju vadīšanā, tagad viņa meklē dzīvē jaunus izaicinājumus, un, viņasprāt, Rīgas Cirks būtu pelnījis kādu, kas tam nododas ar visu sirdi un, no otrās puses, gatavs sakārtot visus procesus. 

Viņasprāt, viņas “jaunie gadi ir bonuss”, jo viņai ir drosme saprast, ka viņa visu nezina, bet jāveido komanda, kas var pārveidot Rīgas cirku.   

Kehre arī atzina, ka ļoti novērtē iepriekšējās cirka vadības izdarīto, lai saglabātu cirku, jo cirks gājis cauri daudziem izaicinājumiem, bet šis būs pārmaiņu laiks.

Kehre stāstīja, ka ir svarīgi veidot ētisku cirku, jāierauga, ko cirks var dot sabiedrībai, ko mēs no tā sagaidām – ne tika izklaidi un šovu, bet arī mākslu, kultūras vērtības, māksliniekus, kuriem ir ko teikt, kuriem ir vēstījums sabiedrībai.

Viņa arī stingri iestājas par cirku bez dzīvniekiem un skaidro, ka jaunā, laikmetīgā cirka iespējas ir plašāks nekā cirkam ar dzīvniekiem.

Protams, priekšā ir nozīmīgs darbs, lai saglabātu to auditoriju, kas ir lojāla tradicionālajam cirkam, atzina Kehre. Bet viņa cer, ka pirmās izrādes varēs iedvesmot arī šos cilvēkus, viņi redzēs, ka izklaidi un dziļumu var dabūt arī cirkā bez dzīvniekiem.  

Viņa atklāja, ka mākslinieciskā komanda cirkā būs jāveido no jauna, un palīdzes arī tas, ka mūsdienās cirks attīstās kā starpdisciplināra forma. Kamēr mums nav profesionālo laikmetīgā cirka cilvēku, kas gatavi pasniegt, “mēs varam aizņemties” kādu laikmetīgas dejas cilvēku, kas gatavs iet cirka nozarē, kādu no Sporta pedagoģijas akadēmijas cilvēkiem, kas gatavi radīt savu akrobātikas virzienu, stāstīja Kehre.

Ja kādu ieinteresēs cirks, viņu varēs atbalstīt ar iespējām stažēties starptautiskajā līmenī. Iespējams, izglītojoties kāds kļūs par profesionālu cirka mākslinieku un veidos savas izrādes pasaulē, un Rīgas cirks varēs būt līdzproducents šīm izrādēm un tā ierakstīt savu vārdu pasaulē.

Par savu Rīgas cirka trupu gan vēl ir pāragri runāt, atzina Kehre, piebilstot, ka pagaidām vēl tikai iepazīstas ar cilvēkiem un vēlas saprast, kas ir gatavs nākt komandā un iet šo jauno ceļu. 

Jaunu stratēģiju un komandu Kehre plāno izveidot līdz vasaras vidum, un rudens sākumā varētu būt skaidrība par to, kad varētu sākties cirka izglītības programma, kad varētu notikt pirmās izrādes. “Ceru, ka uz ziemas sezonu izdosies kaut ko atvest”, bet, kamēr cirka ēku remontēs, izrādes notiks kādās citās telpās Rīgā vai reģionos, stāstīja Kehre. 

“Gribu, lai cilvēki notic, ka arī laikmetīgajā cirkā tas brīnums saglabājas,” savus mērķus atklāja jaunā cirka vadītāja.

Viņa stāstīja, ka laikmetīgajā cirkā cilvēki var būt pārsteigti un iepriecināti, gūt iedvesmu, ka jaunā cirka formas pienes vēstījums – māksliniekiem ir ko teikt, un cirks ir forma mākslinieku izpausmēm.  

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti