Panākta vienošanās par Mežaparka estrādes rekonstrukcijas īstenošanu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Pateicoties Rīgas domes (RD), Kultūras ministrijas un Finanšu ministrija sadarbībai, panākta vienošanās, kas ļaus īstenot Mežaparka Lielās estrādes rekonstrukcijas projektu, lsm.lv pavēstīja RD pārstāvji. Lai īstenotu projektu, Valsts kase Rīgas domei piešķirs aizņēmumu uz 30 gadiem ar nulles procentu likmi.

Plānots, ka Mežaparka Lielās estrādes rekonstrukcijai un pārbūvei RD varēs saņemt aizņēmumu līdz  45 miljoniem eiro, bet precīza summa tiks noteikta atbilstoši izstrādātajam tehniskajam projektam, veicot atbilstošās iepirkuma procedūras. Šādu lēmumprojektu 26. februārī atbalstīja RD Finanšu un administrācijas lietu komiteja. Jautājums vēl būs jāskata Rīgas domei.

Jau vēstīts, ka projekta attīstītāji piedāvā rekonstrukciju dalīt divās daļās. Plānots, ka līdz 2018.gadam tiks pabeigta Mežaparka estrādes rekonstrukcijas darbu pirmā kārta, pārbūvējot un paplašinot skatītāju sēdvietu zonu un izbūvējot pazemes apjomu, kur tiks izvietotas tirdzniecības un ēdināšanas zonas, kā arī tualetes. Plānots, ka šeit varēs izvietot  līdz 35 000 sēdvietu vai 60 000 stāvvietu.

Savukārt līdz 2021.gadam plānots pabeigt jaunas estrādes būvniecību atbilstoši Jura Pogas arhitektu biroja izstrādātajam projektam, kas 2007. gadā uzvarēja starptautiskā konkursā. Tas ļaus uz skatuves vienlaikus izvietoties vairāk nekā 11 000 koristu.

Estrādes rekonstrukcijas nepieciešamība īpaši aktualizējās arī pēc pērn vasarā notikušajiem Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkiem, kur sākās masveida bērnu ģībšana. Tas radīja jautājumus, cik daudz cilvēku var vienlaikus atrasties estrādē droši un cik ātri var notikt evakuācija.

Estrādi apsaimnieko pašvaldības uzņēmums "Rīgas meži".

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti