Rīta Panorāma

Intervija ar Helēnu Demakovu

Rīta Panorāma

Telefonintervija ar Jāni Peteru

Tiešraide no Nacionālās bibliotēkas

Noslēdzas Gaismas pils atklāšanas nedēļa

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

29. augustā ar vērienīgu pasākumu “Salasīšanās” noslēdzas Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) Gaismas pils atklāšanas nedēļa. Svarīgākais akcents gan būs vēlme pateikt paldies visiem tiem, kas ir bijuši LNB atbalstītāji, draugi un domubiedri, intervijā „Rīta Panorāmai” norāda bibliotēkas direktors Andris Vilks, atzīstot, ka padarīta darba un gandarījuma sajūta vēl neesot, jo vēl daudz jāizdara.

Svarīgākais akcents būs vēlme un pēc iespējas mēģinājums pateikt paldies visiem tiem, kas ir bijuši mūsu atbalstītāji, draugi, domubiedri, kuri piedalījušies šī projekta procesā no paša sākuma – vēl no 1980.gadu beigām un 1990.gados,” norāda LNB direktors Andris Vilks, piebilstot, ka gluži visus atrast un uzaicināt gan nav izdevies.

Dokumenti

Salasīšanās pasākuma dziesmu saraksts

Lejuplādēt

18.07 KB

Gaismas pils atklāšanā būs vairāk oficiālo runu, stāsta bibliotēkas direktors. Ziedoņa zālē pulksten 17 oficiālajā Inaugurācijas ceremonijā piedalīsies ap 100 ārvalstu viesu, toskait Starptautiskās bibliotēku asociāciju un institūciju federācijas (IFLA) prezidente Sinnika Sipile, Eiropas Bibliotēku informācijas un dokumentācijas asociācijas (EBLIDA) prezidents Klauss Pēters Betgers, kā arī 17 nacionālo bibliotēku vadītāji, tostarp Dānijas Nacionālās bibliotēkas direktors, UNESCO eksperts Erlands Koldings-Nīlsens, Lietuvas Nacionālās bibliotēkas direktors un “Bibliotheca Baltica” organizācijas prezidents Renalds Gudauskas, UNESCO pārstāvis Henriks Juškevičs, bijusī Latvijas vēstniece Francijā Aina Nagobads-Ābola, Dānijas Kultūras institūta ģenerālsekretārs Mikaels Mecs-Merks, kā arī Gunāra Birkerta dēls rakstnieks Svens Birkerts, Nīderlandes princese Petra Laurentīne un Orānijas princese Meibla van Amsberga.

Pulksten 20 notiks svinīgā Dainu skapja atvēršana. Kā vēstīts, Dainu skapis jau veiksmīgi pārceļojis uz Gaismas pili.

Pašā vakarā – jau pulksten 21 mēs gaidīsim plašu sabiedrību gan ēkas iekšpusē, gan ārpusē,” aicina Andris Vilks. “Salasīšanās” pasākumā piedalīsies koris „Kamēr…”, Ieva Akuratere,  Dita Lūriņa, Aija Vītoliņa, Jānis Stībelis, Valters Frīdenbergs, Normunds Rutulis, Elīna Šimkus un citi mūziķi.

Kā iepriekš pavēstīja LNB atklāšanas svētku radošais direktors Gatis Mūrnieks, 29.augusta pasākumā “latviešu dzejnieku  darbus lasīs un latviešu autoru dziesmas dziedās ne tikai pazīstami mūziķi un aktieri, bet arī ikviens, kas vēlēsies piedalīties atklāšanā”.

„100 mikrofoni, vislielākā grāmata un kopības sajūta, kas aizsākās Grāmatu draugu ķēdē un atklāšanas lentes griešanā – tie noslēguma pasākuma galvenie akcenti,” norādīja Mūrnieks.

Gaismas pils atklāšanas pasākumu pulksten 17 un “Salasīšanās” pasākumu pulksten 21 tiešraidē varēs vērot LTV1 un lsm.lv un klausīties Latvijas Radio 1.

LNB darbinieku aplēses liecina, ka šobrīd jau apmēram 80% no bibliotēkas krājuma ir pārvesti uz Gaismas pili. Andris Vilks atzīst, ka pārvešanas darbi ir aizkavējušies, jo Gaismas pils nodošana ekspluatācijā notika tikai 12.jūnijā, tomēr „daudz vairs nav palicis”.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti