Nosaukti astoņi kandidāti uz pirmo Normunda Naumaņa Gada balvu kritikā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Pēc aptuveni mēnesi ilguša pieteikšanas un izvirzīšanas laika Normunda Naumaņa biedrība publisko pirmo teātra un citu mākslu kritiķa Normunda Naumaņa vārdā nosauktās Gada balvas kritikā iespējamo saņēmēju sarakstu, un tie ir: Anda Baklāne, Jegors Jerohomovičs, Inese Lūsiņa, Silvija Radzobe, Santa Remere, Edīte Tišheizere, Vilnis Vējš un Margarita Zieda.

Kā paskaidroja žūrijas komisijas priekšsēdētājs, rakstnieks, filozofs un portāla Satori.lv redaktors Ilmārs Šlāpins, “žūrijas locekļi ne vien izvērtēja pieteiktos ieteikumus, bet arī izmantoja iespēju izvirzīt savus favorītus. Atlasot spilgtākos un mūsu kritērijiem atbilstošākos no gandrīz 30 ieteiktajiem, nolēmām nominēt astoņus, kā svarīgāko atzīmējot kritiķa 2015. gadā paveiktā darba nopietnību, intensitāti, redzesloka plašumu un profesionālo kvalitāti. Katrs no izvirzītajiem būtu cienīgs saņemt Normunda Naumaņa vārdā nosaukto Gada balbalvu kritikā, taču uzvarētājs šogad būs tikai viens. Kurš - to mēs paši vēl nezinām, gala balsojums notiks īsi pirms “NN nakts”, kas norisināsies 2016. gada 11. janvārī Jaunajā Rīgas teātrī, un balvas saņēmējs tiks nosaukts pasākuma laikā.”

Pirmās “NN nakts” programmā būs Normunda Naumaņa eseju lasījumi ar Gunu Zariņu, Daci Eversu, Ināru Slucku, Kasparu Znotiņu, Juri Žagaru un Vladislava Nastavševa klavieru improvizācijas; saruna ar režisoru Alvi Hermani par kritisko domāšanu un domāšanu vispār; sarunas ar kritiķiem, kā arī Jāņa Šipkēvica jeb Shipsea uzstāšanās “Tīrās skaņas kritika”. “NN nakts” radošajā komandā ir Dmitrijs Petrenko, Monika Pormale, Andrejs Žagars.

Kā jau iepriekš ziņots, balvai varēja pieteikt autorus, kas aizvadītā gada laikā darbojušies teātra, kino, literatūras, mūzikas, vizuālās mākslas, arhitektūras un dejas mākslas kritikas jomā. Galvenās balvas apjoms – 1000 eiro.

Balva tiks pasniegta 11. janvārī plkst. 21 pasākumā “NN  nakts”. Pieteikumus izvērtēja un balvas laureātus noskaidroja žūrija, kuras priekšsēdētājs ir interneta žurnāla “Satori.lv” galvenais redaktors Ilmārs Šlāpins un kurā darbojas Nacionālā kino centra direktore Dita Rietuma, izdevniecības “ Neputns” galvenā redaktore Laima Slava, tulkotāja un publiciste Ieva Lešinska-Geibere, Valsts kamerorķestra “Sinfonietta Rīga” māslinieciskā producente un muzikoloģe Baiba Kurpniece, publicists Valdis Ābols un Normunda Naumaņa biedrības valdes priekšsēdētāja Sarmīte Ēlerte.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti