Rīta Panorāma

Intervija ar Solvitu Āboltiņu

Rīta Panorāma

Rehabilitācijas centrs "Poga" piedāvās unikālas ārstniecības metodes

Telefonintervija ar Daci Melbārdi

Melbārdei šaubas par «PVN kultūrai» spēju papildināt valsts maciņu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Kultūras ministre Dace Melbārde (Nacionālā apvienība)  šaubās, ka iecerētais pievienotās vērtības nodoklis kultūras pasākumu biļetēm varētu papildināt budžeta ieņēmumus par plānotajiem trīs miljoniem eiro.

Melbārde LTV "Rīta panorāmā" pauda  bažas un šaubas par nodokļa efektivitāti, jo ministrijas pētījumi liecina, ka cilvēki nesteidz vairāk apmeklēt kultūras pasākumus un dara to vēl mazāk, ja pieaug biļešu cenas.

Ministrijas pētījumi par kultūra patēriņu liecina, ka no 2007.gada mājsaimniecības vidēji atvēl tikai 7% no sava kopējā budžeta kultūras pasākumiem un neizskatās, ka iedzīvotāji gatavi šos izdevumus palielināt.

Tāpat pētījumi liecina, ka, pieaugot biļešu cenām, samazinās kultūras pasākumu apmeklētāju skaits.  

Jau vēstīts, ka Saeimas Budžeta komisijas deputātus otrdien, 24.novembrī, pie Saeimas nama sagaidīja vairāki desmiti mūziķu un pasākumu rīkotāju, kuri bija sapulcējušies, lai protestētu pret plānotajiem grozījumiem likumā „Par pievienotās vērtības nodokli".

"Latvijas Pasākumu producentu asociācijas" biedri, Latvijas mūziķi un citi pasākumu rīkotāji iepriekš pauduši iebildumus pret izmaiņām PVN likmēs.

Grozījumi, kuru stāšanās spēkā paredzēta ar nākamā gada 1. janvāri, paredz, ka ieejas maksa uz komerciāla rakstura kultūras pasākumiem – koncertiem, izrādēm un izstādēm – apliekama ar nodokli 21% apmērā. Šādi valsts budžetā jau nākamgad plānots iekasēt vairāk nekā trīs miljonus eiro.

LaPPA iepriekš norādīja, ka 2016. gadā, nosakot 21% PVN ieejas biļetēm daļai no kultūras pasākumiem un notikumiem Latvijā, plānotais fiskālais efekts netiks panākts, gluži pretēji – kultūras nozare kopumā piedzīvos stagnāciju.

 

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti