JRT pauž nožēlu par kārtējiem kavēkļiem Tabakas fabrikas rekonstrukcijā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Jaunā Rīgas teātra (JRT) vadība atzīst, esot nogurusi no nemitīgajiem konfliktiem, kas saistīti ar ēkas Miera ielā 58 rekonstrukciju Jaunā Rīgas teātra vajadzībām.  

Tagad „Valsts nekustamie īpašumi” lauzuši līgumu ar būvnieku SIA „RBSSKALS Būvvadība”. Lai gan „Valsts nekustamie īpašumi” sola darbus paveikt laikus un šāda situācija apmierinot gan Kultūras, gan Finanšu ministriju, teātra vadība pauž bažas par iespējamiem kārtējiem „tukšiem” solījumiem.

Gundega Palma: Par Tabakas fabrikas rekonstrukciju
00:00 / 00:55
Lejuplādēt

“Man šobrīd gan jāsaka, ka pēc vakardienas vēla vakara sarunas ar „Valsts nekustamo īpašumu” valdes priekšsēdētāju man joprojām tika apliecināts, ka nākamā vasarā mēs pārvāksimies. Tiks meklēts jauns būvnieks, un, ka šajā laika periodā tas vēl ir reāli paveicams. Šo sezonu mums tas neietekmē nekā, jo tas jau bija skaidrs, ka tā ir nākamā vasara,” pauda teātra valdes locekle Gundega Palma.

 “Ja viņi izdara to, ko viņi ir solījuši, neskatoties uz to, ka viņi to ir solījuši jau vairākas reizes, tad labi, tad mēs vasarā pārvācamies. Ja tas ir atkal tikai solījums, tad jāsaka, mēs esam no tā paguruši,” sacīja Palma.

„Valsts nekustamie īpašumi” paziņoja, ka līgums ar SIA „RBSSKALS Būvvadība” par būvdarbu turpināšanu Miera ielā Jaunā Rīgas teātra vajadzībām tiks izbeigts 27.oktobrī. "Mēs neesam guvuši pierādījumus tam, ka darbi tiks beigti termiņos un laikos, kuri bija minēti līgumā. Līdz ar to „Valsts nekustamie īpašumi” izbeidz līgumu ar „RBSSKALS Būvvadība” un aicina būvnieku nekavējoties uzsākt objekta nodošanas procedūru, lai varētu sākt atjaunot darbus teātra pielāgošanai ar citu būvnieku spēkiem," skaidro „Valsts nekustamo īpašumu” pārstāvis Arnis Blodons.

Tas nozīmē, ka Tabakas fabrikas rekonstrukcija atkal kādu laiku nenotiks un tiks rīkots jau kārtējais iepirkums, lai izraudzītu jaunu būvdarbu veicēju. Lai gan „Valsts nekustamie īpašumi” sola darīt visu iespējamo, lai ēku ekspluatācijā nodotu savlaicīgi, līdz šim vairāku iepirkumu sludināšana un iesniegtās sūdzības rada bažas.

Vienpusēja līguma laušanas procedūra gan iesākta jau augustā, un kopš vasaras beigām darbi Tabakas fabrikas ēkā nenotiek.  

Šī būs jau trešā reize, kad sludinās publisku iepirkumu, lai izraudzītos būvdarbu veicēju.    

Sazvanīt SIA „RBSSKALS Būvvadība” vadītāju Māri Saukānu Radio neizdodas. Uzņēmuma sekretāre sola, ka Saukāns atzvanīs, bet vēlāk informē, ka arī viņš par līguma izbeigšanu uzzinājis pavisam nesen un tāpēc to pagaidām nekomentēs. 

Iepriekš augustā, kad „Valsts nekustamie īpašumi” apstādināja būvniecību, uzņēmuma priekšsēdis stāstīja, ka darbus kavējot valsts piešķirtā nepietiekamā nauda, un tāpēc būvniekiem kopā ar arhitektiem esot jāplāno, kā rekonstruēt ēku iespējami lētāk, to saskaņojot arī ar teātra vadību.

Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.

Valsts veidotos nolikumus, procedūras un līgumcenas kritizējusi arī Latvijas Būvnieku asociācija. 

Tikmēr Kultūras ministrija, kas ir valsts kapitāla daļu turētāja Jaunajā Rīgas teātrī, iejaukties un procesu pasteidzināt nevarot. Ministrijas valsts sekretārs Sandis Voldiņš ticot, ka ''Valsts nekustamie īpašumi'' darot visu iespējamo, kas ir to spēkos. Iejaukties un prasīt paskaidrojumus gan varētu Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas deputāti, atklāj komisijas vadītāja Ilze Viņķele („Vienotība”).

“Mēs varētu vismaz tik daudz, kā paaicināt visas puses uz komisiju un lūgt izstāstīt, kas notiek un kādi ir risinājumi. Tūliņ pat lūgšu kolēģus, jāpaskatās, kad mēs varam komisijā to tagad budžeta laikā ielikt. Darīšu, ko varēšu,” sacīja Viņķele  

Tikmēr teātra personālam atliek tāpat cerēt, ka darbi tiks pabeigti laikus.

Ēka Miera ielā pēdējo reizi remontēta pirms 60 gadiem.  

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti