Rīta Panorāma

LNB atvērts Mākslas un mūzikas centrs

Rīta Panorāma

Intervija ar Juriju Perevoščikovu

Telefonintervija ar Zani Zajančausku

Gaismas pilī norisināsies Novadu diena

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

28.augustā no plkst. 12 līdz 21 ar plašu programmu norisināsies Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) jaunās ēkas Gaismas pils atklāšanas nedēļas Novadu diena.

Visā ēkā ikviens interesents varēs satikties ar gandrīz 500 Novadu dienas dalībniekiem. Gaismas pils kļūs par skatuvi visiem  Latvijas novadiem.

"Katrs Gaismas pils stāvs tiks atvēlēts kādam Latvijas novadam, kas rādīs visu, ar ko lepojas - no malēniešu vārdu skoliņas līdz Liepājas simfoniskā orķestra koncertiem Ziedoņa zālē, Valmieras drāmas teātra izrādēm bibliotēkas rampā un  skeitborda paraugdemonstrējumiem pie ēkas fasādes," stāsta LNB projektu vadītāja Zane Zajančkauska.

Vidzemei būs atvēlēts otrais stāvs, kur varēs aplūkot Valkas un Valgas kopizstādi "Jānis Cimze - Igaunijas un Latvijas skolmeistaru skolotājs", skatīties filmu "Vidzemes leģendas",  klausīties dzejas un prozas lasījumus,  vērot Suntažu observatorijas prezentāciju, piedalīties "Zin(oo)" radošajā darbnīcā un Malēniešu vārdu skolā, kā arī baudīt Vidzemes novada muzikālos priekšnesumus.

Latgales novads tiks pārstāvēts trešajā stāvā. Te varēs sastapt folkloras ansambļus, daiļamata meistarus, noskatīties filmas par kāzu muzikantiem, maizes ceļu, kā arī Viestura Kairiša jaunāko kinodarbu "Pelikāns tuksnesī".

Ceturtajā stāvā tiks pārstāvēta Kurzeme ar Ventspils muzeja izstādi, Ventspils bigbenda priekšnesumiem, Ugāles ērģeļu būvētāja Jāņa Kalniņa stāstiem un mehānisko instrumentu demonstrēšanu, dzejas un prozas lasījumiem.

Zemgales "vēstniecība" atradīsies piektajā stāvā, kur notiks Dobeles novadpētniecības muzeja un Jelgavas zinātniskās bibliotēkas izstādes, kā arī muzikāli priekšnesumi un dažādas darbnīcas.

Sēlijas novads tiks pārstāvēts sestajā stāvā. Tur apmeklētājus gaidīs lustīgi Viesītes bānīša stāsti, Sēlijas raksti cimdos un zeķēs, ziepnieka stāsti un citas aktivitātes.

28.augustā LNB pulcēsies arī bibliotēku un pašvaldību pārstāvji no visas Latvijas, kuriem paredzēta plaša un daudzveidīga profesionālā programma.

Sadarbībā ar LNB Atbalsta biedrību plkst. 16 tiks atklāta izstāde "Latvijas mazās gaismas pilis".

Novadu dienas pasākuma programma pieejama LNB mājaslapā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti