Rīta Panorāma

Telefonintervija ar tiesībsargu Juri Jansonu

Rīta Panorāma

Komponista Raimonda Tiguļa koncerts

Intervija ar Sintiju Sproģi un Kristu Kalniņu

Baznīcu nakts rīkotāji aicina apmeklēt mazāk iepazītus dievnamiem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Piektdienas, 6.jūnija, vakarā Rīgā pirmo reizi notiks "Baznīcu nakts". Pasākuma idejas autors Jurģis Klotiņš, stāstot par to, kas sagaidāms baznīcās, īpaši aicina uz apmeklēt dievnamus, kuri līdz šim ir mazāk iepazīti.

„Vēlos uzsvērt Daugavgrīvas Balto baznīcu, kas atrodas Vecmīlgrāvī, nevis Daugavgrīvā, tātad - doties Augusta Dombrovska pēdās. Ļoti interesanta baznīca atrodas Čiekurkalnā, kur ir darbojies, es teiktu, Rīgas Antonio Gaudi, īstajā vārdā Oļģerts Miķelsons. Tas ir bijis vīrs, kuram patika radoši veidot mākslinieciskus interjera objektus, un viņš ir ļoti interesanti izgreznojis Rīgas Misiones baznīcu, kas atrodas Čiekurkalna garajā līnijā. Tāpat arī Krusta baznīca, kas ir arhitektoniski unikāla nacionālā romantisma stilā celta, ko projektējis Vilhelms Bokslafs un kas atrodas pa ceļam uz Juglu. Tāpat arī Pļavniekos viena no jaunākajām Rīgas baznīcām - Vissvētākās Trīsvienības katoļu baznīca. Un vēl - Maskavas priekšpilsētā atrodas Svētā Georga Apgaismotāja armēņu baznīca. Arī tā būs atvērta Baznīcu naktī un piedāvās satikties ar Rīgas armēņu kopienas cilvēkiem,” uzskaita pasākuma idejas autors Jurģis Klotiņš. 

Baznīcu nakts mērķis ir popularizēt baznīcu kultūras un garīgās vērtības, kā arī kliedēt dažādus iesīkstējušus stereotipus. Pasākums tiks atklāts Rīgas Vecajā Svētās Ģertrūdes baznīcā un visi dievnami būs atvērti no plkst. 18 līdz pusnaktij.

Fonda „Baznīcu nakts" pārstāve Sintija Sproģe un mācītājs Krists Kalniņš Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta Panorāma" mudina interesentus  izpētīt pasākuma plašo programmu mājas lapā.

Sproģe atzīst, ka atsaucība no baznīcu puses bijusi negaidīti liela, ņemot vērā, ka šāds pasākums iepriekš nav rīkots.

Kā iepriekš vēstīts, 6.jūnija vakarā Rīgā pirmo reizi risināsies kultūras pasākums „Baznīcu nakts”. Kopumā Baznīcu naktī piedalīsies 43 Rīgas dažādu konfesiju baznīcas, kas būs atvērtas no sešiem vakarā līdz pat pusnaktij. Tajās notiks koncerti, ekskursijas, literāri pasākumi, radošās darbnīcas, lūgšanas un vēl citas norises.

Visos pasākumos ieeja būs bez maksas.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti