Atrod papildu naudu JRT rekonstrukcijai

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Jaunā Rīgas teātra (JRT) rekonstrukcijai 2015. līdz 2018.gadā piešķirs 18,7 miljonus eiro - tā otrdien lēmusi valdība.

Neprecīzu sākotnējo aprēķinu dēļ rekonstrukcijas un tehnoloģiskā aprīkojuma provizoriskās izmaksas ir divreiz lielākas, nekā sākotnēji plānots. Tādēļ tika gaidīts valdības lēmums par papildu naudu, lai varētu sākt rekonstrukcijas tehniskā projekta izstrādi.

Paredzams, ka teātris uz pagaidu telpām varētu pārcelties nākamgad, bet rekonstrukciju plānots pabeigt 2018.gada pavasarī. Projekta sadārdzināšanās iemeslus skaidro „Valsts nekustamo īpašumu” pārstāve Inga Priedīte-Grūbe:

„Pēc izsludinātā metu konkursa neviens no metiem neiekļāvās piešķirtajā finansējumā. Līdz ar to pašlaik ir noprecizēts, cik varētu izmaksāt būvdarbi, cik projektēšana, cik viss skatuvju aprīkojums, kas ir ļoti, ļoti dārgas iekārtas, un tas cipars ir tāds, kāds tas ir. Jāpiebilst, ka līgumā ar uzvarētājiem ir punkts, ka jebkuram projektētājam ir jāievēro piešķirtais finansējums un ar saviem projekta risinājumiem nedrīkst pārsniegt piešķirtā finansējuma apmēru. Līdz ar to tā būtu gandrīz garantija, ka lūgums pēc finansējuma, ko mēs šobrīd lūdzam palielināt, būtu tas galīgais.”

2015.gadā rekonstrukcijai tiks piešķirti 673 639 eiro, 2016.gadā - 3 310 426 eiro, 2017.gadā - 13 152 601 eiro un 2018.gadā - 1 562 545 eiro.

Jau ziņots, ka 1.augustā pēc papildu līdzekļu piešķiršanas varētu sākties arī tehniskā projekta izstrāde, kuru īstenos "Zaigas Gailes birojs un partneri".

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti