Kultūras ziņas

Sākas festivāls "Baltica 2015"

Kultūras ziņas

"Baltica 2015" uzņem apgriezienus

Top LTV filma "Saplēstā krūze"

Top LTV filma «Saplēstā krūze»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

 

Nesen atklājām jaunā Latvijas Televīzijas (LTV) seriāla "Māja pie ezera" filmēšanas aizkulises. Nākamā gada sākumā LTV skatītājiem piedāvās vēl vienu daudzsēriju videofilmu, kas top pēc rakstnieka Alfrēda Dziļuma romāna "Saplēstā krūze" motīviem. Šobrīd, izmantojot skaisto vasarlaiku, režisores Intas Gorodeckas vadībā norit intensīvs filmēšanas process.

Filmēšanas vietai izraudzītā lauku sēta Jelgavas novadā lieliski iederas "Saplēstās krūzes" stāstā par pagājušā gadsimta  pārmaiņām Latvijas laukos agrārreformas gados, uz kuru fona tiek atspoguļoti cilvēku likteņi, mīlestības un attiecību drāmas.

"Šī filma ir stilizācija par 30.gadiem. Ja kāds gaida, ka būsim autentiski, tad šī doma ir pilnīgi garām, tā nebūs, jo tā nav mūsu prioritāte, prioritāte ir cilvēciskās attiecības," norāda režisore Inta Gorodecka.

Rakstnieka Alfrēda Dziļuma 1942.gadā tapušajā romānā dominē trīs cilvēku attiecību intriga, ko 12 sēriju orģinālscenārija autores Gunta Kalniņa un Inta Bernova  saglabā arī filmā.

Režisore Inta Gorodecka "Saplēstajā krūzē" uzaicinājusi filmēties daudzus pazīstamus aktierus, no kuriem dažiem darbs tik vērienīgā projektā ir jauna pieredze.

"Šī man ir pirmā pieredze - tik liela, un tas ir kaifs. Es paralēli mācos un tas ir kaifs,"saka aktieris Kaspars Dumburs. Jautāts, kāda ir gūtā mācība, viņš uzsver: "Darbs ar kameru, viennozīmīgi!" "Inta aktierim nekad neļaus samelot. Viņa iedveš pārliecība par sevi, bet tai pašā laikā viņa var arī salamāt, lai nedomā, ka viss ir pārāk kārtībā. Man ļoti patīk, jo viņa zina, ko viņa grib," vērtē aktrise Ieva Segliņa.

"Es gribu teikt lielu paldies visiem cilvēkiem, pie kuriem mēs filmējam, jo tādu atsaucību gadiem neesmu piedzīvojusi, kad visi ir izslāpuši pēc tā, ka būs filma par latviešiem. Viņi ir gatavi atdot pēdējo, nest no klētīm, šķūņiem visu ko. Es domāju, ka bez šiem cilvēkiem mēs nekā un neko nebūtu varējuši izdarīt," uzsver Inta Gorodecka.

Videofilmas "Saplēstā krūze" 12 sērijas, no kurām katra ir  teju stundu gara, LTV būs skatāmas nākamā gada sākumā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti