Svinīgā ceremonijā suminās «Lielā Kristapa» laureātus

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Dailes teātrī 11.decembra vakarā notiks Latvijas Nacionālā filmu festivāla "Lielais Kristaps" svinīgā apbalvošanas ceremonija, ko pārraidīs arī Latvijas Televīzija.

Festivālā "Lielais Kristaps" par labāko pilnmetrāžas spēlfilmu sacenšas četras filmas: režisora Aika Karapetjana "Cilvēki tur", Jāņa Norda "Mammu, es tevi mīlu", Jura Kursieša "Modris" un Aigara Graubas "Sapņu komanda. 1935.".

"Ir diezgan līdzīgas tēmas - padrūmas, ikdienu negāciju atspoguļojumi, izņemot, protams, "Sapņu komandu", kas ir gluži citā stilā un ar citu ideju. Bet pārējās ir tiešām ļoti uz viena viļņa noskaņojušās," balvai izvirzītās filmas raksturo konkursa atlases komisijas pārstāve Esmeralda Ermale.

"Spēlfilmās joprojām dominē ļoti depresīvas noskaņas. Šīs filmas, manuprāt, būtu jāskatās valdībai, tai vajadzētu apsēsties un noskatīties visu šo mūsu piedāvājumu un saprast, ka ir jāpagriežas pret cilvēku, jo cilvēks kliedz. Filmās ir absolūta sajūta, ka mēs te neesam vajadzīgi, mēs te neesam galvenie, ar mums te neviens nerēķinās," norāda konkursa atlases komisijas pārstāve Lūcija Ločmele.

Kā jau vēstīts, "Lielā Kristapa" balvas tiks pasniegtas 24 kategorijās. "Lielā Kristapa" ceremonijā par mūža ieguldījumu tiks sumināts unikālais radošais tandēms - kinodokumentālisti Ivars un Maija Selecki. Ceremonijas režisors ir Aigars Grauba.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti