Rīta Panorāma

Vēl var pieteikties "ZZ Čempionātam"

Rīta Panorāma

Laika ziņas

Intervija ar Latvijas Kino muzeja vadītāju Zani Balčus

Streiča kinogadu iesāks režisora meistarklases

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Latviešu kinorežisora, scenārista, aktiera, rakstnieka un gleznotāja Jāņa Streiča 80. jubilejas kinogadu iesāks režisora meistarklases kinoteātrī "Splendid Palace", Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta Panorāma" pavēstīja Rīgas Kino muzeja vadītāja Zane Balčus.

Rīgas Kino muzejs un Nacionālais Kino centrs visu 2016. gadu ir pasludinājis par Jāņa Streiča kinogadu, lai gan Streiča jubileja ir gaidāma septembrī.

Gada laikā iecerēti daudzi un dažādi notikumi jubilāra godināšanai, viņa radošā darba izpētei un iedzīvināšanai mūsdienu kultūras kontekstā.

Pirmais no šiem pasākumiem - Jāņa Streiča meistarklases kinoteātrī "Splendid Palace" - sākas jau 13.aprīlī. Pēc tam meistarklases gaidāmas 20. un 27. aprīlī. Kā norāda Zane Balčus, meistarklasēs katru reizi būs cita tēma. Būs runa gan par literatūras ekranizēšanu, aktieriem un laikmeta atainošanu kinofilmās. Streičs pats ir atlasījis filmu fragmentus un meistarklasēs tos komentēs.

Meistarklases kā moderatore vadīs kinokritiķe Daira Āboliņa.

Savukārt Kino muzejs gatavo Jānim Streičam veltītu ceļojošo izstādi, kas tiks atklāta 27. septembrī galerijā "Centrs", dienu pēc režisora jubilejas.

Uz Streiča jubileju tiek gatavota arī grāmata par jubilāru, bet Starptautiskā Rīgas kinofestivāla laikā notiks zinātniska konference, kurā tiks analizētas Streiča filmas.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti