Spēlfilmai «Modris» pirmizrāde Sansebastjanas festivālā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

62. Starptautiskajā Sansebastjanas filmu festivālā Eiropas pirmizrādi piedzīvos Jura Kursieša debijas spēlfilma "Modris".

Sansebastjanas filmu festivāls norisināsies Spānijā no 19. līdz 27.septembrim. Festivāla rīkotāji spēlfilmu "Modris" iekļāvuši konkursa programmā režisoriem ar debijas spēlfilmām.

Filmas "Modris" stāsts balstīts uz patiesiem notikumiem. Filma attēlo tikko pilngadību sasnieguša puiša liktenīgu dzīves posmu - konflikts ar māti iziet no rāmjiem un par sīku zādzību māte savu dēlu nodod policijai. Tas puisi noved krustcelēs ar Latvijas tiesu sistēmu un attiecībām ar vienaudžiem.

Galveno lomu filmā atveido Kristers Pikša, kuram šī ir pirmā pieredze aktiermākslā. Filmas veidotājus jaunietis pārsteidza ar savu dabisko un nesamāksloto spēli kameras priekšā. Pēc gadu ilga meklēšanas procesa puisis tika izvēlēts no 1200 pretendentiem. Māti filmā attēlo Rēzija Kalniņa, kura atzinusi, ka šī viņai bijusi viena no sarežģītākajām lomām aktrises karjerā. Filmā lomas atveido Laura Jeruma, Vilis Daudziņš, Lāsma Kugrēna, Dace Bonāte, Baiba Broka, Inese Pudža, Kaspars Zvīgulis un citi.

Kā norāda filmas veidotāji, viens no filmas atradumiem ir poļu operators Bogumils Godfrejovs. Viņš par savām iepriekšējām filmām nominēts gan prestižajai ASV kinoakadēmijas balvai "Oskars", gan Eiropas kino balvai. Godfrejovs izkopis tikai sev raksturīgu reālistisku filmēšanas stilu, kuru skatītāji atpazīst un novērtē.

"Modris" ir režisora Jura Kursieša debija pilnmetrāžas filmu režijā. Kursietis ir beidzis kino režijas maģistrantūru Lielbritānijā un bijis autors vairākām īsfilmām. Kā asistējošais režisors Kursietis strādājis pie spēlfilmām "Amatieris" un "Kolka Cool".

Filma ir trīs valstu - Latvijas, Vācijas un Grieķijas - kopražojums. Filma saņēmusi atbalstu no Nacionālā kino centra, Vācijas NRW2 filmu fonda, Eiropas Padomes kino nozares atbalsta fonda "Eurimages", Eiropas Savienības "Media" programmas, Grieķijas kino centra un Valsts Kultūrkapitāla fonda.

Latvijas pirmizrāde filmai "Modris" gaidāma 24.oktobrī.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti