«Sony Pictures» neizrādīs jauno kinolenti, kas izraisījusi Ziemeļkorejas dusmas

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

ASV kinostudija "Sony Pictures" atcēlusi filmas "The Interview" pirmizrādi 25.decembrī, jo lielākie ASV kinoteātri atteikušies izrādīt kinolenti, kas izraisījusi Ziemeļkorejas dusmas un nosodījumu, vēsta BBC.

Komēdija "The Interview" stāsta par Centrālās izlūkošanas pārvaldes plāniem nogalināt Ziemeļkorejas diktatoru Kimu Čenunu.

Ziemeļkorejas vēstnieks ANO nosodījis filmu, nodēvējot to par "neslēptu terorisma sponsorēšanu un kara pieteikumu".

"Sony Pictures" piedzīvoja hakeru kiberuzbrukumu, kuri brīdināja sabiedrību turēties pa gabalu no tiem kinoteātriem, kur tiks izrādīta filma, kā arī draudēja tur sarīkot teroraktus. Hakeri, kuri sevi dēvē par Miera sargiem, arī atgādinājuši par 2001.gada 11.septembra teroraktiem Ņujorkā.

Tikmēr ASV valdība pazioņoja, ka tā "apsver iespējas, kā reaģēt uz hakeru draudiem". Valdības pārstāvis paziņoja, ka "jebkurš mēģinājums iebiedēt vai ierobežot mākslinieku vārda brīvību, tiek uztverts ļoti nopietni".

"Sony Pictures" pārstāvji paziņoja, ka respektē kinoteātru lēmumu neizrādīt kino lenti: "Protams, mēs par vissvarīgāko uzskatām kinoteātru apmeklētāju un darbinieku drošību."

"The Interview" uzņemšana kompānijai "Sony Pictures" izmaksāja 42 miljonus dolāru.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti