Rundāles pilī filmē BBC miniseriāla «Karš un miers» epizodes

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Rundāles pilī 24.februārī sākusies "British Broadcasting Corporation" (BBC) miniseriāla "Karš un miers" filmēšana, pastāstīja projekta Latvijas puses pārstāve Annija Tetere.

Televīzijas filmas "Kara un miera" epizodes Latvijā tiks filmētas tikai Rundāles pilī, kur filmēšana norisināsies līdz 5.martam. Miniseriāla filmēšana galvenokārt norit Pēterburgā un Viļņā.

"Filmēšanas objekti tiek izvēlēti atbilstoši scenārijā pieprasītajam, un šajā gadījumā tika meklēta krievu aristokrātu muiža un citi 19.gadsimta interjeri, kurus varam atveidot Rundāles pils telpās," paskaidroja filmas producents Gerijs Taks.

Viņš arī informēja, ka filmā piedalās Lielbritānijas aktieri, bet masu skatu dalībnieki tiek piemeklēti no Latvijas aktieru un talantu datubāzēm. Savukārt filmēšanas komandu veido Lielbritānijas un Lietuvas kino profesionāļi, bet Latviju pārstāv tikai neliela daļa filmēšanas grupas, objektu un aktieru atlases menedžeri, gaismošanas meistari, kā arī transporta koordinatori. 

"Visbiežāk konkrētu valsti kā filmēšanas vietu izvēlas atbilstošu lokāciju - filmēšanas objektu dēļ. Ja tiek izvēlēta Latvija, tad parasti arī liela daļa filmēšanas komandas tiek angažēta uz vietas. Šajā gadījumā galvenokārt filmēšana norit Pēterburgā un Viļņā," uzsvēra Taks.

Kādā no BBC pārstāvētajiem televīzijas kanāliem filmu paredzēts izrādīt 2016.gadā.

Filmas scenārija autors ir Endrjū Deiviss, režisors - Toms Hārpers. Lomās filmējas Lilī Džeimsa, Pols Dano un Džeimss Nortons.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti