Rojas novada Valgalciemā pirmizrādi piedzīvo filma «Gūtenmorgens Vienciemā»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Pirmdienas, 7.novembra, vakarā neierasta rosība valda Kurzemes pusē, Rojas novada Valgalciemā. Tur pie kultūras nama, kas jau labu laika stāv tukšs un pamests, izritināts sarkanais paklājs un vietējie iedzīvotāji kļuvuši par pirmajiem skatītājiem, kuru vērtējumam tiks nodota vasarā filmētā Latvijas Televīzijas spēlfilma “Gūtenmorgens Vienciemā”.

Latvijas Televīzijas filmēšanas grupa režisores Lindas Oltes vadībā šovasar ekranizēja rakstnieka Māra Bērziņa stāstu "Gūtenmorgens Vienciemā". Tas ir valsts simtgadei veltīts projekts, kas aizsākās pirms pusotra gada, kad trīs rakstnieki – Nora Ikstena, Pauls Bankovskis un Māris Bērziņš – projektā "Viens ciems. Visa Latvija" devās katrs uz citu apdzīvotu vietu, lai tiktos ar vietējiem ļaudīm un iedvesmotos daiļdarbam.

Skatītāju balsojumā uzvarēja Māra Bērziņa stāsts par Gūtenmorgenu – valsts ierēdni, kuru filmā tēlo Jaunā Rīgas teātra aktieris Andris Keišs.

Režisore Olte pirms pirmizrādes atklāja, ka sākotnēji uz filmēšanas vietu Valgalciemā braukusi ar lielu neziņu - kā gan viss notiks? Tomēr, kad atbraukuši, - sapratuši, ka viss būs kārtībā, jo apkārt valdīja atvērtība un mīlestība, kas arī lauza režisores stereotipus par kurzemniekiem.

Televīzijas skatītāju vērtējumam filma tiks nodota 18.novembrī Latvijas Televīzijas 1.kanālā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti