Kultūras ziņas

Fado mūzikas zvaigzne Antonio Zambužu Jūrmalā

Kultūras ziņas

Rīgā ierodas festivāls Kubāna

Rīgas svētki ar Jāni Streiču

Rīgas svētku ietvaros – Streiča kino dienas

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Šogad Rīgas svētku ietvaros, kas norisināsies no piektdienas līdz svētdienai, nozīmīga loma tiks atvēlēta latviešu kino klasikai vai pareizāk būtu teikt - klasiķim. Trīs dienas ar dažādiem pasākumiem tiks sumināts Jānis Streičs, kurš šogad svin 80. dzimšanas dienu.

Kaut arī slavenākajās Jāņa Streiča filmas ir atainota dzīve Latvijas novados, Rīgu režisors uzskata par galveno vietu savā daiļradē. „Bez Rīgas kinostudijas tā visa nebūtu. (..) Tādas fabrikas vairs nebūs,” saka Streičs.

Streičs ir izveidojis vairāk nekā 20 filmas, no kurām liela daļa jau kļuvušas par nacionālo bagātību. Taču meistars nebūt neuzskata, ka viņa labākais darbs ir, piemēram, „Limuzīns Jāņu nakts krāsā” vai „Teātris”. Labākā esot „Svešās kaislības”.

12.augustā visu par Jāņa Streiča daiļradi varēs uzzināt Kino muzejā. Savukārt svētdien Streiču varēs satikt 11.novembra krastmalā, kur viņam ir norunāts randiņš ar savām aktrisēm un pielūdzējām.

Taču Streičam veltītie pasākumi ir tikai daļa no Rīgas svētku kino programmas. Kino pasākumiem tiks nodota gan krastmala, gan ievērojams Elizabetes ielas posms un citas vietas pilsētā.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti