Kultūras ziņas

Rīgā jau otrais starptautiskais baleta konkurss

Kultūras ziņas

Latviešu metāla mūzika iekaros Ameriku

NKC piešķir naudu debijas filmām

Publiski prezentē debijas filmu projektus

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Rīgas Kinomuzejā 11.jūnijā visas dienas garumā tika publiski prezentēti 17 debijas filmu projekti. Finansējumu plānots piešķirt vismaz sešām debijas filmām.

Nacionālais kino centrs (NKC) izskatīja 17 jauno un neapšaubāmi talantīgo režisoru filmu projektu pieteikumus.

Pieteikumu prezentācija jeb kino ļaužu valodā sauktais „pičings” prasa meistarību, tādēļ var saprast jauno autoru apjukumu un nespēju formulēt ideju, stāsta kino producente Guna Stahovska

„Parasti lielākā problēma ir tas, ka aizrunājas prom no galvenā uzdevuma, ko šādā „pičā” ir svarīgi panākt, bet to var iegūt tikai ar pieredzi,” norāda Stahovska.

No 17 projektiem plānots apstiprināt vismaz sešus. Konkursā tiks sadalīti vairāk nekā 186 tūkstoši eiro. Visvairāk – 109 tūkstošus piešķirs spēlfilmu projektiem. Gandrīz 43 tūkstošus saņems dokumentālās filmas, bet animācijas filmas – 33 tūkstošus. Jāpiebilst, ka no visiem pieteikumiem iesniegts ir tikai viens animācijas filmas projekts.

„Šogad ir jānovērtē tas, ka valsts iedevusi naudu par vienu miljonu vairāk nekā pērn. Tā ir iespēja kino industrijā ievilkt jaunos režisorus,” saka NKC vadītāja Dita Rietuma.

Pēc projektu publiskām prezentācijām savu vērtējumu NKC vadītājam iesniegs spēlfilmu (Andis Mizišs, Edmunds Jansons, Uldis Dimiševskis), dokumentālo (Anna Rozenvalde, Pēteris Krilovs, Uldis Dimiševskis) un animācijas (Zane Balčus, Dzintars Krūmiņš, Uldis Dimiševskis) filmu ekspertu komisijas.

Savukārt NKC vadītājs mēneša laikā pēc projektu iesniegšanas termiņa beigām pieņems lēmumu par finansējuma piešķiršanu projekta atbalstīšanai vai atteikumu piešķirt finansējumu, kuru paziņos projekta iesniedzējam. Tā kā projektu iesniegšanas termiņš bija 29.maijs, vēl gana laika, lai izvertētu, kuriem projektiem piešķirt un kuriem atteikt atbalstu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti