Kultūras ziņas

Tautas deja iemūžināta videoklipā

Kultūras ziņas

Mūzika un māksla festivālā "Bildes 2016"

Prāgā apbalvotas labākās TV filmas

Prāgā apbalvotas labākās televīzijas filmas

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Tikko sadalītas balvas festivālā “Zelta Prāga”, kas pulcēja interesantākās mūzikai un dejai veltītās filmas no visas pasaules. Festivālā piedalījās arī Latvijas Televīzijas filmas “Musica Serena. Komponists Pēteris Vasks” režisore Kristīne Želve.

Vai doties uz filmu par Leonardu Bernsteinu vai sīriešu ielu muzikantu, vai Brāmsa vijolkoncertu, kas uzņemta vienā kadrā? Tieši tik plašu izvēli piedāvā starptautiskais TV programmu un dokumentālo filmu festivāls "Zelta Prāga".

Šogad festivāla konkursam, kas fokusējas uz mūziku, deju un skatuves mākslām, bija iesniegtas 85 filmas un programmas no visas pasaules, finālā iekļuva 20, starp tām Latvijas Televīzijā veidotā filma “Musica Serena. Komponists Pēteris Vasks.” Festivāla žūrijā strādāja arī Latvijas Televīzijas Kultūras raidījumu redakcijas vadītāja Ieva Rozentāle

"Ir īstenībā grūti salīdzināt skatuves uzvedumus, koncertu translācijas ar dokumentālajām filmām. Arī to vidū ir tik dažādi žanri. Katrā ziņā izvēle ir milzīga un arī kvalitāte ļoti laba," norāda Rozentāle.

Žūrijas izvēle bija galveno balvu piešķirt filmai par Sīrijas palestīniešu bēgļu mūziķi “Aijams Ahmads – pianists no Jarmukas”. Apbalvotas tika arī saturā un formā drosmīgā “Simetrija” – dejas filmas un zinātniskās fantastikas mikss, kuras darbība risinās Lielajā hadronu paātrinātajā, dokumetālā filma “Gozo brīnums” – humora pilns atraktīvs stāsts par diviem konkurējošiem opernamiem, kas atrodas uz vienas ielas mazajā Gozo saliņā, kā arī smalks, aizkustinošs darbs par izcilu japāņu diriģentu “Seidžo Osava, dzīvais mūzikas gars”.

"Latvijas Televīzijai šobrīd jau tapuši ļoti spēcīgi dokumentālie darbi, un mēs esam izveidojuši sistēmu, kā radīt patiesi labu produkciju, un arī pirmo gadu atļaujamies to izplatīt Eiropā. Es saņēmu patiešām labas atsauksmes par mūsu [LTV] darbu," uzsver Rozentāle.

Lai arī LTV filma nav iekļuvusi labāko četriniekā, to plāno iegādāties četri starptautiski televīzijas kanāli.

Jau vēstīts, ka Latvijas Televīzijas dokumentālā filma “Musica Serena. Komponists Pēteris Vasks” pirmizrādi LTV1 ēterā piedzīvoja šī gada 15.aprīlī.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti