Pirmoreiz starptautiskais Manhetenas īsfilmu festivāls notiks visā Latvijā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Šogad pirmoreiz Manhetenas īsfilmu festivāls noritēs ne tikai Rīgā, bet arī lielākajās Latvijas pilsētās: Daugavpilī, Ventspilī, Liepājā, Valmierā periodā no 3. līdz 5.oktobrim, informē festivāla pārstāve Iveta Dortāne.

Kinoteātrī “Splendid Palace”, Rīgā, Manhetenas īsfilmu festivāla 2014.gada konkursa finālistu programmas skate, kas tradicionāli sastāv no 10 īsfilmām finālistēm no visas pasaules, notiks  3.un 4.oktobrī. Savukārt citviet Latvijā no 3. līdz 5.oktobrim.

"Festivāla norise visā Latvijā ļauj ne tikai Rīgas iedzīvotājiem, bet kino skatītājiem visā Latvijā sekot jaunākajām tendencēm kino, redzēt labākos īsmetrāžas darbus pasaulē," stāsta festivāla organizētājs Staņislavs Tokalovs. "Būtībā ikviens kino veidotājs var piedalīties "Manhattan Short", nosūtot savu filmu festivālam. Tas var būt puisis vai meitene no Valmieras, Daugavpils… Iespējams, ka, noskatoties festivāla programmu kādam no vietējiem kino veidotajiem – scenāristiem, režisoriem radīsies ideja par savu filmu kā festivāla dalībnieci."

Visos pasaules kinoteātros skatītāji saņems balsošanas kartīti, kurā būs jāatzīmē tikai viena – labākā pēc katra domām filma, gan arī viņaprāt izcilākais aktieris vai aktrise. Arī Rīgas un Latvijas skatītāju balsošanas rezultāti tiks nosūtīti uz Ņujorku, kur 6.oktobrī, saskaitot visas skatītāju balsis, tiks paziņots šī gada uzvarētājs.

Šogad "Manhattan Short" birojs Ņujorkā saņēma 520 filmas no 49 valstu režisoriem, no kurām kā ierasts tika atlasītas 10 finālistes. Šogad finālā ir filmas no ASV, Lielbritānijas, Austrālijas, Francijas, Nīderlandes, Vācijas, Norvēģijas, Meksikas. Tās vieno režisoru meistarība, talantīgi scenāriji un stāstu universālums. Daudzas no filmām finālistēm jau ir guvušas balvas prestižos kinofestivālos: Sundance, Tribeka, Berlīnē, Toronto u.c.

Šogad Manhetenas īsfilmu festivāls visā pasaulē – vairāk nekā 300 pilsētās norisinās no 26.septembra līdz 5.oktobrim. Katru gadu festivāla seansus apmeklē vairāki simti tūkstošu skatītāju sešos kontinentos. Tas arī ir organizētāju mērķis – apvienot kinoskatītājus visā pasaulē un dot iespēju talantīgiem režisoriem demonstrēt savus jaunākos darbus, atklāt sev jaunu auditoriju.

"Manhattan Short 2014" programma

97% (8')

Izmantojot mobilo pilikumu savā telefonā, Berts noskaidro, ka viņa sapņu meitene ir kaut kur blakām. Vai viņš spēs atrast meiteni ātrāk nekā metro vilciens sasniegs gala staciju?

Režisors Bens Brends (Ben Brand), Nīderlande.

Kino festivālu balvas: Skatītāju balvas uzvarētājs Francijas festivālā "Cinerail" (2013);

Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.

97% (Short) Trailer 2013 from Ben Brand on Vimeo.

 

Noziedzība. Animācijas seriāls / Crime.The Animated Series (14')

Dokumentāla animācija, grafiskā stilā par haotisku noziegumu. Noziedznieki un upuri stāsta par sekām, kas rodas noziedzības rezultātā. Tiek parādīts, kā noziedzība ietekmē sabiedrību. Skatītājiem tiek piedāvāti unikāli skatu punkti uz šo vienmēr cilvēcei aktuālo tēmu.  Animācijas seriāls veidots pēc Aliksa Lamberta grāmatas.

Režisors Aliks Lamberts & Sems Ču ( Alix Lambert&Sam Chou) , ASV.

Kino festivālu balvas:  Nominēta žūrijas balvai par labāko īsfilmu festivālā "Sundance" (2014); žūrijas balva festivālā "RxSM Self Medicated Film Expo ASV" (2014).

 

Uz tilta / On The Bridge (12')

Kādā naktī uz Vaterlo tilta biroja darbinieks Metjū iepazīstas ar Deniju, kareivi, kuram jādodas pildīt savus pienākumus. Nejaušā tikšanās pārvēršas par notikumu, kas izmainīs varoņu dzīves. Komiskā situācija par drošsirdību un vīrišķību balstīta uz patiesiem notikumiem. Denija lomā – Dins Lennoks Kellijs (Dean Lennox Kelly), kas pazīstams pēc britu populārā seriāla “Shameless”.

Režisors Samers Patels (Sameer Patel), Lielbritānija.

Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.

On The Bridge clip from Sameer Patel on Vimeo.

Pārvietošana / Shift (11')

Pēc neveiksmīgu eksperimentu sērijas Ādams, kādreizējā zinātnes uzlecošā zvaigzne, ir situācijā ar sabojātu reputāciju un pilnīgi bez naudas. Vēloties pierādīt savu ģenialitāti, Ādams plāno ideālu laupīšanu, izmantojot savu izgudrojumu par superspējām.

Režisors Džeims Kroks (James Croke), Austrālija.

Kino festivālu balvas: nominēta balvai par labāko īso zinātniskās fantastikas filmu festivālā "FilmQuest" (2014); balva par labāko kinematogrāfiju no Austrālijas biedrības kinematogrāfiju (2013).

Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.

Shift Teaser 720HD from James Croke on Vimeo.

Krišana / The Fall (15')

Agnese un Ragnārs nolemj uzkāpt kalnā Norvēģijā. Bīstamajā situācijā, kur nepieciešama pilnīga uzticēšanās, Agnese uzzin Ragnāra “netīro” noslēpumu, un viņu attiecības tiek pakļautas pārbaudījumam.

Režisors Andreas Tailovs (Andreas Thaulow), Norvēģija.

Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.

"The Fall" Teaser from Jens Ramborg on Vimeo.

Ieslēgts un izslēgts / On/Off (14')

Astronauts dzird mistisku paziņojumu, kas pārvērš pastaigu atklātā kosmosā par bīstamu misiju.

Kāda ir atšķirība starp cilvēka un mašīnas intelektu? Kur ir robeža starp realitāti un iztēli? Par šiem jautājumiem mums liek domāt filmas režisors. Galvenajās lomās – Kerola Brana, pazīstama pēc filmas “Intīmie piedzīvojumi” un Antonīns Dolohovs ( zinams pēc “Harijs Poters un Feniksa ordenis”).

Režisors Terijs Lorenzi (Thierry Lorenzi), Francija.

Kino festivālu balvas: balva par labāko īsfilmu Kalifornijas Starptautiskajā īsfilmu festivālā (2014); nominēta žūrijas balvai festivālā Amsterdamā sci-fi filmas (2014), starptautiskajā īsfilmu festivālā Mančestrā (2014) un Starptautiskajā kinofestivālā "Palm Springs" (2014).

 

Dzīvā ēsma / La Carnada (13')

Pusaudzis zēns dodas savā pirmajā ceļojumā ar kontrabandas narkotiku kravu pa nāvīgi bīstamo “sātana ceļu” tuksnesī uz Arizonas un Meksikas štatu robežas.

Režisors Džošs Soskins (Josh Soskin), Meksika.

Kino festivālu balvas: Nominēta balvai par labāko īsfilmu "Tribeca" filmu festivālā (2014)

Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.

La Carnada Trailer from Josh Soskin on Vimeo.

Kleita no aizkariem / Mend And Make Do (8')

Animācijas un dokumentālā filma ir cienījama vecuma sievietes humora, skumju un cerību pilns stāsts par vņas mīlestību un dzīvi.

Režisors Beksijs Bušs (Bexie Bush), Lielbritānija.

Kino festivālu balvas: Labākā animācijas filma Starptautiskajā filmu festivālā "Palm Springs" (2014)

Visdrosmīgākie/The Bravest.The Boldest (17')

Divi ASV armijas virsnieki ierodas mazturīgā namā, lai tiktos ar māti, kuras dēls piedalās kara darbībā. Lai arī ko viņi gribētu paziņot, māte cenšas izvairīties no armijas virsniekiem un nevēlas dzirdēt viņu vēsti.

Režisors Mūns Molsons (Moon Molson), ASV.

Kino festivālu balvas: Nominēta žūrijas balvai “Sundance" (2014), Starptautiskajā īsfilmu festivālā "Palm Springs" (2014) un Short Film Festival Aspen (2014); žūrijas balva Neatkarīgo filmu festivālā Bostonā (2014), kinofestivālā Floridā (2014) un kinofestivālā Atlantā (2014); balva par labāko scenāriju un Skatītāju balva festivālā "Nantucket" (2014), žūrijas balva par labāko scenāriju festivālā "Rhode Island" (2014), nominēta balvai par labāko īsfilmu festivālā Losandželosā (2014).

 

Degunradzis pilnā ātrumā / Rhino Full Throttle (15')

Bruno pastaigājas pa Berlīni, meklējot pilsētas dvēseli. Bruno parāda mums pilsētu tādu, kādu mēs nekad toneesam redzējuši.

Režisors Ēriks Šmits (Eric Schmitt), Vācija.

Kino festivālu balvas: Balva par labāko īsfilmu Čikāgas Starptautiskajā festivālā (2013), prēmija labākajam jaunajam režisoram starptautiskajā īsfilmu festivālā "Palm Springs" (2013), nominēta balvai par labāko īsfilmu Berlīnes Starptautiskajā filmu festivālā (2013), balva par labāko animācijas īsfilmu festivālā Sietlā (2014) un īsfilmu festivālā Newport Beach (2014), žūrijas balva Kembridžas kinofestivālā (2013), žūrijas un skatītāju balva filmu festivālā "Landshut" (2014), balva par labāko īsfilmu kinofestivālā Nashville (2014), nominēta žūrijas balvai Hamburgas Starptautiskajā Kino festivālā (2014).

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti