Pirmizrāde Signes Birkovas filmai «Es atgriezīšos kā kvēlojoša roze»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Pirmdien, 10.novembrī, kinoteātrī "Splendid Palace" pirmizrādi piedzīvos režisores Signes Birkovas 40 minūšu īsfilma "Es atgriezīšos kā kvēlojoša roze".

Filma stāsta par kādas sievietes mēģinājumu atrast iekšējo līdzsvaru sarežģītā dzīves situācijā. Galveno lomu šajā darbā atveido Rēzija Kalniņa, bet epizodiskās lomās redzami Jurijs Djakonovs, Lidija Pupure, Jānis Kalējs, kā arī virkne citu kultūras vidē pazīstamu cilvēku. 

"Iemesls, kādēļ es taisīju šo filmu, bija mana nepieciešamība pastāstīt šo konkrēto stāstu, kas nāk no manām iekšējām dzīlēm. Tā ir pozitīva filma par smagu pieredzi, kas transformējas jaunā sākotnē. Tajā ir gaismas stars, un tā noteikti ir filma ar cerību," par filmas ideju un motivāciju to veidot stāsta Birkova.

Nacionālajā filmu festivālā "Lielais Kristaps 2014" filma "Es atgriezīšos kā kvēlojoša roze" ir nominēta kā labākā īsfilma, savukārt režisore Signe Birkova saņēmusi nomināciju par labāko debiju, bet  atsevišķās kategorijās nominācijas saņēmuši Rēzija Kalniņa, operators Andrejs Rudzāts, kostīmu māksliniece Liene Rolšteina, kā arī grima mākslinieces Aiga Židova un Gunda Zvirbule.

Filma tapusi studijā "Camera Obscura".

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti