Pakalniņas «Ausmu» prezentēs Karlovi Vari festivālā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Karlovi Varu festivāls 26. jūnijā nosaucis 15 filmas, kas jūlija sākumā tiks prezentētas festivāla “Works in Progress” sadaļā. Starp nosauktajām ir arī Lailas Pakalniņas topošā spēlfilma "Ausma", informē Nacionālais kino centrs.

Iepriekšējos gados šai sadaļai Karlovi Vari festivālā atlasītas arī filmas “Mammu, es tevi mīlu!” un “Izlaiduma gads”.

“Works in Progress” sadaļā filmu izplatītāji, festivālu pārstāvji un citi interesenti tiek iepazīstināti ar topošajām spēlfilmām, kam drīzumā gaidāmas pirmizrādes. Šogad starp 15 filmām ir trīs filmas no Polijas, divas no Čehijas, Horvātijas, Grieķijas un Slovākijas, un pa vienai filmai no Latvijas, Baltkrievijas, Bosnijas un Hercegovinas, Melnkalnes, Rumānijas, Slovēnijas, Turcijas un Igaunijas.

Režisores Lailas Pakalniņas filma būs melnbalta, tās mākslinieks ir Jurģis Krāsons, bet filmē poļu režisors un operators Vojcehs Starons (Wojciech Staron).

Prestižais Karlovi Varu festivāls šogad norisināsies no 3. līdz 11. jūlijam un svinēs jau 50. jubileju. Tas ir Centrāleiropas un Austrumeiropas nozīmīgākais filmu festivāls – viens no pasaules A klases kinofestivāliem, kas garantē festivāla dalībniekiem rūpīgi izstrādātu programmu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti