Otrā Rīgas Starptautiskā kino festivāla tēma - Latvijas kino identitāte pasaules kontekstā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Otrais Rīgas Starptautiskais kino festivāls (Riga IFF) norisināsies no 15. līdz 25.oktobrim. Šogad tā centrālā tēma būs Latvijas kino identitāte Eiropas un pasaules kultūras kontekstā.

Kā norāda festivāla rīkotāji, vēsturiski Rīga vienmēr bijusi kultūru krustugunīs. Šodienas globālajā kultūrtelpā Rīga nepieslienas ne Rietumiem, ne Austrumiem, ne Dienvidiem, nedz arī Ziemeļiem - Rīga ir tieši pa vidu, ar potenciālu kļūt par centru un krustcelēm.

Šogad Riga IFF sagaidāms jaunākais Latvijas kino. Kino festivāla programma top sadarbībā ar teju pirms 40 gadiem dzimušo nacionālo kino balvu "Lielais Kristaps". Festivālā būs labāko Eiropas filmu programma un ietekmīgā "cinéma vérité" jeb "direct cinema" strāvojuma retrospekcija programmā "In Kino Veritas", eksperimentālā kino un īsfilmu žanra sadaļā "Short Riga" - starptautisko īsfilmu, Baltijas studentu īsfilmu un Baltijas mūzikas video konkursu programmas. Festivālā notiks arī bērnu filmu seansi ģimenēm "Bērnu vīkends" un jauniešu filmas programmā "Youth Matters!" - jaunatnei aktuāli un īsti stāsti no Ziemeļvalstīm. Bet sadarbībā ar Krievijas "Artdocfest" Riga IFF būs skatāms neatkarīgs autorkino krievu valodā no visas pasaules.

Savukārt nozares profesionāļiem Riga IFF būs iespēja apmeklēt pērn iedibināto scenāristu, producentu un citu kino veidotāju tikšanos "European Script Meeting", kuras mērķis ir veicināt starptautiskas sadarbības projektu attīstību.

Kā vēstīts, kopš pagājušā gada Rīgai ir savs starptautiskais kino festivāls Riga IFF - kinematogrāfa svētki un Eiropas mēroga tikšanās, lai kopīgi meklētu un diskutētu ne vien par to kultūru, kura mūs veidojusi, bet arī par to, kā redzam tās attīstību rītdienas kino veidolā. Festivāls ir visu Latvijas kino nozares institūciju un organizāciju sadarbībā veidots notikums, kurā norisinās dažādas filmu seansu programmas un konkursu skates, kā arī saviesīgu un izglītojošu pasākumu programma desmit dienu garumā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti