Kultūras ziņas

Grupa "Instrumenti" piemin traģēdijas upurus

Kultūras ziņas

Latgales Valentino neparastā dzīve

Kinodokumentālisti spēj iekāpt divreiz vienā upē!

LTV Latvijas kods: divreiz vienā upē!

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Ar režisora Mārtiņa Grauda, žurnālistu Gundara Rēdera un Sandija Semjonova kopdarbu – "Gauja. Divreiz vienā upē" 22.novembra vakarā Latvijas Televīzijā noslēgsies Latvijas dokumentālistu īsfilmu nedēļa "Latvijas Kods. Latvijai-95", kas tapusi kā māksliniecisks mūsdienu Latvijas portretējums un veltījums mūsu valsts 95.gadadienai.

"Upe ir labs simbols dzīves plūdums... Gauju var saukt arī par Latvijas likteņupi, jo tā sākas un beidzas Latvijā, un vietējie Vecpiebalgā vēl joprojām strīdas, kura mājas pagalmā ir Gaujas izteka," stāsta Gundars Rēders.

Filmas veidotāji atsaucas uz vienu no pirmajām latviešu skaņu dokumentālajām filmām „Gauja", kas uzņemta (1934.gadā), metot laipu uz mūsdienām pēc astoņdesmit gadiem un meklējot kopīgo un atšķirīgo Gaujas krastos.

„Vienu brīdi rodas sajūta – tie cilvēki vēl joprojām ir Gaujas krastos, fragmentos, kur savienoti abi kadri... tie nav nekādi spoki viņi ir it kā līdzās... mistiska," atklāj Rēders.

Šī ir režisora Mārtiņa Grauda versija, filma ir poētiska, mazliet noslēpumaina... to dod arī Raimonda Tigula mūzika.

Aicinot iekāpt jūs laika straumē dokumentālajā īsfilmā "Gauja. Divreiz vienā upē", piektdien, 22.novembrī,  LTV1 pulksten 19.25.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti