Kultūras ziņas

Latviešu hip-hopa sacensības

Kultūras ziņas

Rotko centrā Daugavpilī izstāde par holokaustu

Startē LTV īsfilmu konkurss "Latvijas kods"

LTV izsludina īsfilmu konkursu «Latvijas kods»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Latvijas Televīzija (LTV) ne tikai katru dienu producē ziņas un raidījumus, kur tiek atspoguļoti aktuāli sabiedrības jaunumi, bet ik gadu arī veido dokumentālo īsfilmu konkursu "Latvijas kods". Projekta rīkotāji aicina kinematogrāfistus atrast to aktuālo, bet varbūt tik ļoti neiztirzāto tēmu un reflektēt to dokumentālā īsfilmu stāstā.

LTV izsludinājusi ikgadējo pieteikšanos dokumentālo īsfilmu konkursam "Latvijas kods", kura mērķis ir veicināt dokumentālo stāstu izveidi, kurā atspoguļota Latvijas dzīve šodien.

LTV kā sabiedriskais medijs sadarbībā ar Nacionālo kino centru un Valsts kultūrkapitāla fonda finansiālu atbalstu dokumentālo īsfilmu konkursā "Latvijas kods" jau trešo gadu atbalsta neatkarīgu autoru projektus. Dokumentālo īsfilmu konkursa būtība ir pusstundas garā filmā ietvert sociālo aktualitāti, kā arī spēt atspoguļot to vizuāli saistošā kinovalodā, piešķirot tēmai māksliniecisku redzējumu.

Viens no konkursa nolikuma mērķiem ir atklāt Latviju šodien caur Latvijas cilvēkiem, individuālos stāstos meklējot plašāku sociālu, vēstures un kultūras kontekstu.

"Primārs, protams, ir saturs, bet mēs ļoti ceram, ka mūsu kino veidotāji būs tik profesionāli, ka viņi spēs šo informāciju pasniegt kinematogrāfiskā valodā," stāsta "Latvijas koda" projekta vadītāja Anna Rozenvalde.

Pērn no iesniegtā piedāvājuma tika atbalstītas sešas dokumentālās īsfilmas. Līdzekļus saņēma režisori Līga Gaisa, Una Celma, Dzintars Dreibergs un Aija Bley, kā arī Alise Zariņa un Daina Zviedre.

Viena no "Latvijas koda" konkursā tapušajām filmām ir Daina Kļavas režisētā dokumentālā kinolente "Mitrais", kas pērn tika nominēta nacionālajam filmu festivālam "Lielais Kristaps" nominācijās "Labākā īsmetrāžas dokumentālā filma", "Labākais operatora darbs" un "Labākā montāža". Filma portretē vienu no pirmajiem Latvijas profesionālajiem dabas inspektoriem - Māri Mitrevicu jeb Mitro. Filmas vēstījums atspulguļojas plosta braucienā pa  Gaujas nacionālo parku.  

Šogad konkursa kopējais finansējums ir 84 000 eiro. Kopumā ir plānots atbalstīt līdz sešiem dokumentālo filmu projektiem. Vienas filmas veidošanai paredzētais finansējums ir ne vairāk kā 14 000 eiro.

"Šogad mēs pievērsīsim lielāku uzmanību projekta vadībai, mēs pieaicināsim ārzemju konsultantus, kuri būs pastāvīgā kontaktā ar filmu veidotājiem. Mēs centīsimies būt skarbāki projektu vadītāji un pieskatīt šos projektus, lai tie attīstās vēlamā virzienā," norāda "Latvijas koda" projekta vadītāja Anna Rozenvalde.

Dokumentālistu darbu pieteikumus LTV gaidīs līdz 20.februārim. Rezultāti tiks paziņoti 4.martā. Plašāka informācija un konkursa nolikums pieejams LTV mājaslapā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti